Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

"Το… ράλι ανόδου για τα spreads, είχε ως αφετηρία τις επίσημες δηλώσεις του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο Λουξεμβούργο τον περσινό Οκτώβριο"


http://ksipnistere.blogspot.com/2010/12/spreads_13.html

   «Θησαύρισε» ο Παπακωνσταντίνου από την εξέλιξη με τα spreads..

Στον Τύπο η είδηση υποτιμήθηκε, στην ουσία όμως πρόκειται για μια εξέλιξη- "βόμβα»" που εκθέτει την Κυβέρνηση Παπανδρέου, στον πυρήνα της πολιτικής ρητορικής της για τις ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με την κατάσταση στην οποία περιήλθε η ελληνική οικονομία.
Όπως ανακοινώθηκε λοιπόν, μετά από .....
σχετικό αίτημα της ελληνικής Κυβέρνησης, η Κομισιόν πραγματοποίησε έρευνα, προκειμένου να διαπιστώσει αν υπάρχουν στοιχεία, ή αποχρώσες ενδείξεις κερδοσκοπικών παιχνιδιών, που να εκτόξευσαν στα ύψη τα spreads, και να οδήγησαν έτσι την Ελλάδα σε προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης της τρόικας.

Το αποτέλεσμα της έρευνας δείχνει ότι δεν υπήρξε κερδοσκοπία στις διεθνείς αγορές, αλλά ότι το… ράλι ανόδου για τα spreads, είχε ως αφετηρία τις επίσημες δηλώσεις του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο Λουξεμβούργο τον περσινό Οκτώβριο, περί αναθεώρησης του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας για το 2009. Ήταν η περίοδος του «Τιτανικού», του «λεφτά υπάρχουν», που έλεγε ο Πρωθυπουργός, και, λίγο αργότερα της «διεφθαρμένης χώρας», που επίσης ο Πρωθυπουργός εξομολογήθηκε στους άλλους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε δείπνο πριν από Σύνοδο Κορυφής, στα τέλη του περασμένου έτους.
Επί της ουσίας λοιπόν, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «δείχνει» τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, αλλά και δευτερευόντως τον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου, ως υπαίτιους της διεθνούς «κερδοσκοπίας» με τα ελληνικά spreads, που οδήγησαν την χώρα με την πλάτη στον τοίχο, στην αγκαλιά της τρόικας, και ειδικότερα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Η διαμόρφωση ενός τέτοιου αρνητικού κλίματος για την Ελλάδα, εξαιτίας δημόσιων δηλώσεων και παραδοχών των Πρωθυπουργού και του Υπουργού Οικονομικών, είχαν, όπως φαίνεται, βαρύ τίμημα για την ελληνική οικονομία, και την ελληνική κοινωνία.
Θα μας πουν ποιοι πήραν την προμήθεια για την δανειακή σύμβαση; Γιατί προμήθεια δόθηκε. Σε ποιες τσέπες όμως πήγε. Το σύνηθες είναι να την παίρνει ο υπογράφων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου