Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Στην Αθήνα ο κύριος ΔΝΤ-“Θερμή” υποδοχή για Στρος Καν








http://news247.gr/oikonomia/oikonomika/thermh_ypodoxh_me_syllalhthrio.702425.html

Συλλαλητήρια διαμαρτυρίας το απόγευμα στην Αθήνα, διοργανώνουν κόμματα και φορείς, λόγω της επίσκεψης του Ντομινίκ Στρος Καν. Ο επικεφαλής του ΔΝΤ θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ενώ θα μιλήσει και στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Την Αθήνα επισκέπτεται σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν. Ο Στρος Καν θα έχει συνάντηση με τον Γιώργο Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου και θα ακολουθήσουν δηλώσεις. Θα συναντηθεί επίσης με υπουργούς της κυβέρνησης, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά και τους κοινωνικούς εταίρους.

Ο Ντομινίκ Στρος Καν, φτάνει στην Ελλάδα, μια μέρα μετά τη συνάντηση Παπανδρέου-Μπαρόζο στις Βρυξέλλες και δύο μέρες πριν την επίσκεψη του Όλι Ρεν στην Αθήνα.

Αναμένεται να προσφέρει τη στήριξή του στην προσπάθεια της Ελλάδας για έξοδο από την κρίση, ενώ είναι πολύ πιθανό να αναφερθεί και στο θέμα της επιμήκυνσης.

Ο επικεφαλής του ΔΝΤ, θα μιλήσει στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Στη συζήτηση δεν θα παραστούν οι βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.

"Ανεπιθύμητο πρόσωπο στη χώρα μας" χαρακτηρίζει τον Ντομινίκ Στρος Καν, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφζάνης.

"Πρέπει να σας θυμίσω, σε όλους, ότι δεν ήρθαν αυτοί σ’ εμάς, εμείς προστρέξαμε σε αυτούς. Καλό θα ήταν και να τους ακούσουμε, αλλά βασικότερο όλων, να μας ακούσουν", δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

Υποδοχή με συλλαλητήρια

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας με αφορμή την επίσκεψη Στρος Καν αλλά και εναντίον του μνημονίου διοργανώνει στις 5 το απόγευμα, ο ΣΥΡΙΖΑ στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Σε συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος, την ίδια ώρα, και πορεία στη Βουλή καλεί η ΑΔΕΔΥ. Συλλαλητήριο θα πραγματοποιήσει και το ΠΑΜΕ, στο Σύνταγμα.



http://www.newsbomb.gr/odos-dnt/story/thermi-upodoxi-gia-stros-kan

“Θερμή” υποδοχή για Στρος Καν

Με συλλαλητήριο διαμαρτυρίας και πορεία προς τη Βουλή «καλωσορίζουν» το απόγευμα οι κοινωνικοί φορείς τον επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν, ο οποίος φτάνει σε λίγες ώρες στην Αθήνα.

Ο κ. Στρος-Καν θα έχει συνάντηση στις 2:15 μ.μ. με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις και στη συνέχεια γεύμα εργασίας.

Το συλλαλητήριο διοργανώνεται στις 5 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος από το συντονισμό πρωτοβάθμιων σωματείων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, με αίτημα την «ακύρωση του μνημονίου και των αντεργατικών κυβερνητικών επιλογών».
Επίσης, στις 7 διοργανώνεται συλλαλητήριο από το ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα.

Ανεπιθύμητους στη χώρα μας χαρακτηρίζει το Δίκτυο Συνδικαλιστών ριζοσπαστικής Αριστεράς τον κ. Στρος-Καν και την τρόικα, ενώ το ΚΚΕ ξεκαθαρίζει ότι η Κοινοβουλευτική του Ομάδα αρνείται να παραστεί στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλή, όπου αναμένεται να μιλήσει ο επικεφαλής του ΔΝΤ και ο επίτροπος Όλι Ρεν, ο οποίος φθάνει και αυτός στην Αθήνα την Πέμπτη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου