Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Χωρίς μέσα μεταφοράς






http://news247.gr/ellada/usefull/mazikh_apergia_thn_tetarth.693612.html
Χωρίς λεωφορεία, τρόλεϊ και μετρό θα μείνει το επιβατικό κοινό αύριο Τετάρτη, καθώς οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία.
Κυκλοφοριακό χάος αναμένεται να δημιουργηθεί την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, καθώς οι εργαζόμενοι σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αποφάσισαν να σηκώσουν χειρόφρενο και να προχωρήσουν σε νέα 24ωρη απεργία στις 8 Δεκεμβρίου διαμαρτυρόμενοι για το σχέδιο του υπουργείου Υποδομών για τον ΟΑΣΑ.
Η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων στα τρόλεϊ, στην οποία συμμετείχαν και εκπρόσωποι από τα υπόλοιπα Μέσα.
Στο μεταξύ, από την Τετάρτη 1/12 άρχισαν να εφαρμόζονται οι πρώτες αλλαγές στα δρομολόγια αρκετών λεωφορειακών γραμμών, με αρκετές συγχωνεύσεις και καταργήσεις δρομολογίων.
Το σχέδιο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τροποποιήσεις των γραμμών που διανύουν μεγάλες διαδρομές, συγχώνευση γραμμών με παράλληλες ή όμοιες διαδρομές, περιορισμό και συγχώνευση γραμμών με χαμηλή επιβατική κίνηση και αύξηση της συχνότητας γραμμών προς σταθμούς των μέσων σταθερής τροχιάς.

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: 24ωρη απεργία την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου

http://ellas2.wordpress.com/2010/12/02/%CE%BC%CE%AD%CF%83%CE%B1-%CE%BC%CE%B1%CE%B6%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AC%CF%82-24%CF%89%CF%81%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%B7/
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=371025&ct=1&dt=03/12/2010


Ακινητοποιημένα θα μείνουν την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου λεωφορεία, τρόλεϊ, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, μετρό και τραμ, καθώς οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, αντιδρώντας στο επερχόμενο σχέδιο νόμου για την ανασυγκρότηση των συγκοινωνιών το οποίο προβλέπει μεγάλες περικοπές αμοιβών και 2000 μετατάξεις, ενώ η τιμή του εισιτηρίου θα φθάσει το 1,30 ευρώ.
ΟΣΕ: Εικοσιτετράωρη απεργία στις 8 Δεκεμβρίου
Ακινητοποιούνται τα τρένα την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου λόγω της 24ωρης απεργίας που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ. Αφορμή αποτέλεσε εγκύκλιος του Υπουργείο Εσωτερικών με την οποία δίνονται 2700 θέσεις σε φορείς του δημόσιου για τις μετατάξεις στον σιδηρόδρομο. Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για εμπαιγμό καθώς το«πλεονάζον» προσωπικό του Ομίλου ΟΣΕ, βάση του ν. 3891/10 ανέρχεται σε 2.351 άτομα, και καταγγέλλουν σχέδιο για περισσότερες μετατάξεις στον Οργανισμό.
Σε παρεξήγηση απέδωσε το όλο θέμα ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρης Ρέππας και τόνισε ότι το κράτος αναρτά το σύνολο των θέσεων που είναι κενές και είναι διαθέσιμες, ώστε να δώσει τη δυνατότητα σε υπαλλήλους τουΟΣΕ να έχουν περισσότερες επιλογές. Να μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα σε μεγαλύτερο αριθμό θέσεων. «Ανακοινώνουμε παραπάνω θέσεις και αυτές είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων, προκειμένου να έχουν το περιθώριο της επιλογής. Οι μετατάξεις αριθμητικά είναι αυτές που αναφέρονται στο συγκεκριμένο νόμο. Τίποτα άλλο!», είπε ο κ. Ρέππας.
Περίπου 70 εργαζόμενοι προχώρησαν σε κατάληψη των κεντρικών γραφείων του ΟΣΕ,στην οδό Καρόλου 1, σήμερα στις 18.00 και για μία ώρα για να εκφράσουν την αντίδραση τους στο πρόγραμμα μετατάξεων που προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών. Οι εργαζόμενοι συναντήθηκαν με τα στελέχη της διοίκησης του οργανισμού με τα οποία συζήτησαν το θέμα των μετατάξεων. [Βήμα]

http://citypress-gr.blogspot.com/2010/06/24.html
Ημέρα χωρίς Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και Επικοινωνίας είναι η σημερινή. Με αιχμή τις ρυθμίσεις για το νέο ασφαλιστικό, αλλά και για τις περικοπές στις αποδοχές τους και τις μειώσεις των επιδοτήσεων από τον κρατικό προϋπολογισμό, η ομοσπονδία αστικών συγκοινωνιών –ένα νέο συλλογικό όργανο στο οποίο μετέχουν τα προεδρεία όλων των Μέσων– αποφάσισε την πραγματοποίηση απεργίας, από την έναρξη της βάρδιας. Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα μείνουν ακινητοποιημένα για 24 ώρες. Εξαίρεση θα αποτελέσουν μόνο τα τρένα του ΟΣΕ, του Προαστιακού και τα ταξί.

Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα και οι Ενώσεις στον χώρο της έντυπης και ηλεκτρονικής ενημέρωσης με αποφάσεις των Ενώσεων και της ΠΟΕΣΥ. Η συγκέντρωση των απεργών θα γίνει έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, στην Ακαδημίας, στις 11.00.

Ως το τέλος της εβδομάδας θα απέχουν από τα καθήκοντά τους και οι δικηγόροι όλης της χώρας, οι οποίοι πραγματοποιούν τετραήμερη απεργία, αντιδρώντας στις ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση σε ασφαλιστικό, φορολογικό και απελευθέρωση του επαγγέλματος. Οι νέες ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό είναι η αιτία και για την αποχή των συμβολαιογράφων από τα καθήκοντά τους σήμερα και αύριο.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προγραμματίσει για το Σάββατο συλλαλητήριο στην Πλατεία Κοτζιά στις 11.00, ενώ αναμένεται η κήρυξη και νέας 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης με την κατάθεση του σχεδίου νόμου για το ασφαλιστικό. Ταυτοχρόνως συνεχίζονται και οι κινητοποιήσεις που διοργανώνει το ΠΑΜΕ (ΚΚΕ). Χθες προχώρησε σε συμβολική κατάληψη των κεντρικών γραφείων του ΙΚΑ στην Αγίου Κωνσταντίνου στην Αθήνα.

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο υποδομών στις 16.00 έχει προγραμματίσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου