Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΜΕ & ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ «ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ» ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΡΟΣΚΑΝ-Συγκεντρώσεις κατά της επίσκεψης Στρος Καν /Κλειστοί όλοι οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα-Συλλαλητήριο “υποδοχής” του Στρος Καν



 

  

 

 

 

 

 

 

 

Π
ερίπου 3.000 εργαζόμενοι και νεολαίοι πήραν μέρος σήμερα                                               στις 5.30 μμ έξω σε συγκέντρωση έξω από τη Βουλή που                                         οργάνωσαν ΠΑΜΕ-ΠΑΣΥ-ΠΑΣΕΒΕ κλπ. ενάντια στην επίσκεψη                                            του Διευθυντή του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν στην Αθήνα.                                                       Το σύνθημα στην πλατφόρμα των ομιλητών ήταν «Ξεσηκωμός κατά                                  της λαϊκής πολιτικής Κυβέρνησης – Τρόϊκας – ΔΝΤ – ΕΕ».
Ο «Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων» διοργάνωσε πορεία                                            1.500 εργαζομένων και φοιτητών από την πλατεία Κλαυθμώνος                                                 στη Βουλή. Το πανό του «Συντονισμού» έγραφε: « Μπορούμε να                                     νικήσουμε Κυβέρνηση ΔΝΤ-ΕΕ-ΣΕΒ». Στην πορεία συμμετείχαν με                                             πανό το Σωματείο Βιβλίου-Χάρτου και η ΕΛΜΕ Αττικής καθώς και                                                 οι καταλήψεις Πολυτεχνείου, Νομικής και Φιλοσοφικής. Επίσης                                      συμμετείχε ο Συνασπισμός/ΣΥΡΙΖΑ και αριστερά κόμματα και                                       οργανώσεις.
Τα συνθήματα που ακούστηκαν στην κορυφή της πορεία ήταν:
«Η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο».
«Όχι στο σφαγείο ΔΝΤ – τη λύση να τη δώσει η πάλη του λαού».
«Ούτε ΔΝΤ ούτε ΕΕ - πάρε την κατάσταση στα χέρια σου λαέ».
«Το ΠΑΣΟΚ είναι δω με Στρος-Καν πρωθυπουργό».
Στις 6.20 μμ όταν έφτασε η πορεία στο Σύνταγμα τέλειωνε η                                       συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.
Διμοιρίες ΜΑΤ ήταν παραταγμένες μπροστά στο Μνημείο του                                          Άγνωστου Στρατιώτη, στη Β. Σοφίας και στα άκρα του πάνω                                                μέρους της πλατείας.˜

 ΑΞΑΡΛΗΣ ΝΙΚΟΣ



http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=54764&catid=13

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος και 

πορεία προς τη Βουλή κατά της επίσκεψης Στρος Καν. 

Κλειστές Σταδίου, Αμαλίας, Β. Σοφίας, Πανεπιστημίου. 

Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Το συλλαλητήρια διοργανώνονται από τα πρωτοβάθμια σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, με αίτημα την «ακύρωση του μνημονίου και των αντεργατικών κυβερνητικών επιλογών».

Συλλαλητήριο από το ΠΑΜΕ διοργανώθηκε στο Σύνταγμα. Παρούσα εκεί και η γγ της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

http://www.zoomnews.gr/?p=64726
Το “καλωσόρισμα” του Ντομινίκ Στρος Καν στην Αθήαν έχουν αναλάβει σήμερα το απόγευμα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Συντάγματος. ήδη είναι σε εξέλιξη συλλαλητήριο με αίτημα την «ακύρωση του μνημονίου και των αντεργατικών κυβερνητικών επιλογών». Κόσμος συγκεντρώνεται στην Πλατεία Κλαυθμώνος και θα ακολουθήσει πορεία προς την Βουλή.
Κλειστή είναι η οδός Σταδίου, η λεωφόρος Αμαλίας στο ρεύμα προς Πανεπιστημίου, η Βασιλίσσης Σοφίας και δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος.
Στις 7.00 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί και δεύτερο συλλαλητήριο εναντίον του μνημονίου, αυτή τη φορά από το ΠΑΜΕ (και το ΚΚΕ) στο Σύνταγμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου