Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

"ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΔΩ!"

"ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΔΩ!"
·        Η μεγαλύτερη απεργιακή πορεία των τελευταίων χρόνων απαίτησε την ανατροπή της κυβέρνησης.
·        Τα πραιτωριανά ΜΑΤ χτύπησαν με τόνους χημικά τους διαδηλωτές. 
Σταδίου 1.00 μμ

Πλατεία Συντάγματος 1.45 μμ

Η
 τεράστια σημερινή απεργιακή πορεία στην Αθήνα, η μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων, χτυπήθηκε με τόνους χημικά Made in USA από τα ΜΑΤ καθώς η κοινοβουλευτική χούντα ΔΝΤ-ΕΕ-Παπανδρέου έχει αποφασίσει να καθυποτάξει με βίαια διχτατορικά μέσα τους εργαζόμενους και νεολαία που αντιστέκονται στο Μνημόνιο.
Γύρω στις 1.15 μμ, και ενώ η πλατεία Συντάγματος άρχισε να γεμίζει από τους διαδηλωτές, η Κυβέρνηση Παπανδρέου τρομαγμένη από το μέγεθος της πορείας διέταξε τα πραιτωριανά ΜΑΤ να τη χτυπήσουν ώστε να μη φτάσουν στη Βουλή οι υπόλοιπες δεκάδες χιλιάδες που ακόμη βρίσκονταν στο Μουσείο, στην αρχή της πορείας.
Για τα επόμενα τρία τέταρτα τα ΜΑΤ με χημικά και βόμβες κρότου επιτέθηκαν στους διαδηλωτές με σκοπό να τους διαλύσουν και να τους διώξουν από την πλατεία. Πρέπει να ήταν η μεγαλύτερη επιχείρηση ΜΑΤ ενάντια σε διαδηλωτές.
Νεαροί αντεπιτέθηκαν με πέτρες και διάφορα αντικείμενα αλλά και βόμβες μολότοβ.
Παρά τη λυσσαλέα επίθεση των ΜΑΤ, χιλιάδες διαδηλωτές παράμειναν στο πάνω μέρος της πλατείας και ντουντούκες καλούσαν τον κόσμο να μείνει στην πλατεία «μέχρι να φύγει η χούντα!».
Αλλά δεν υπήρχε ούτε κεντρική οργάνωση ούτε ηγεσία στους διαδηλωτές, ούτε καν μια μικροφωνική. Έτσι οι εκατοντάδες χιλιάδες – οι περισσότεροι απ’ αυτούς/ές δεν πρόλαβαν να πατήσουν την πλατεία – αποχώρησαν με την επίθεση των ΜΑΤ.

                                                                                                                            Νίκος Αξαρλής

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Η απεργία έκανε το γύρο του κόσμου – 100.000 οι διαδηλωτές σύμφωνα με το Reuters -Η γενική απεργία στην Ελλάδα [βίντεο]


















Κι ενω υπήρχε ηρεμία λίγο μετά τις πέντε και μισή επικράτησε ένταση και πάλι στην πλατεία Συντάγματος. 'Οπως ισχυρίζονται οι συγκεντρωμένοι αστυνομικός έβρισε και χτύπησε μια κοπέλα και αυτό πυροδότησε την ένταση.

Οι ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις έκαναν και πάλι χρήση χημικών, ενώ λίγο πριν τις 6 το απόγευμα οι διαδηλωτές ξήλωσαν παγκάκια και επιτέθηκαν κατά των ΜΑΤ. Λίγη ώρα αργότερα έγινε επέμβαση των αστυνομικών και τους απώθησε και πλέον στο Σύνταγμα επικρατεί ηρεμία. 



Η κυκλοφορία των οχημάτων πλέον διεξάγεται κανονικά σε όλους τους δρόμους του κέντρου. 

Προηγήθηκαν 2 μεγαλειώδεις πορείες με ένταση και πάθος και οι συμπλοκές που έγιναν προκλήθηκαν όταν οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης εναντίον των διαδηλωτών.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός οτι ενώ η πορεία του ΠΑΜΕ έγινε κανονικά και πέρασε μπροστά από τον Αγνωστο Στρατιώτη, η πορεία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ δεν κατάφερε ποτέ να προσεγγίσει το Σύνταγμα. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις δεν επέτρεψαν στους διαδηλωτές να πορευθούν στην λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας. Μόνο λίγο πριν τις 3.30 επετράπη σε περίπου 3.000 άτομα να "ανέβουν" από τη Μ.Βρετανία στο Σύνταγμα. 

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ


ΩΡΑ 14.20 ΕΡΜΟΥ ΠΝΙΓΜΕΝΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΠΝΟΥΣ
ΩΡΑ 14.20 ΕΡΜΟΥ ΠΝΙΓΜΕΝΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΠΝΟΥΣ

ΩΡΑ 15.30 Περίπου 3.000 διαδηλωτές παραμένουν στο Σύνταγμα. 

ΩΡΑ 14.45 Μεταφέρεται στον Ευαγγελισμό δημοσιογράφος που τραυματίστηκε την ώρα που ακολουθούσε την πορεία.

ΩΡΑ 14.35 Αστυνομικοί συλλαμβάνουν στο Σύνταγμα έναν διαδηλωτή ο οποίος έχει επάνω του ένα τσεκούρι, ένα τόξο και 2 βέλη! 

ΩΡΑ 14.18 Οι αστυνομικοί έχουν απωθήσει τους διαδηλωτές από το Σύνταγμα χωρίς να μπορεί να εξηγήσει κανείς το γιατί. Χιλιάδες παραμένουν στην Σταδίου και προσπαθουν να προσεγγίσουν την Πλατεία Συνταγματος. Η ένταση έχει μεταφερθεί στην Πανεπιστημίου.

ΩΡΑ 13.47 Με εκτεταμένη χρήση χημικών οι αστυνομικές δυνάμεις δεν αφήνουν τους διαδηλωτές να προσεγγίσουν την πλατεία Συντάγματος. 


ΩΡΑ 13.30 Οι δυνάμεις των ΜΑΤ κάνουν περιορισμένη χρήση χημικών στο Σύνταγμα όπου παραμένουν χιλιάδες διαδηλωτές. Η ατμόσφαιρα είναι ηλεκτριμένη αλλά οι διαδηλωτές δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν εκεί. 

ΩΡΑ 13.00 Αστυνομικός στις φλόγες από μολότωφ



Κάηκαν 2 μηχανές της Ομάδας ΔΕΛΤΑ - Λιπόθυμος ένας διαδηλωτής
Κάηκαν 2 μηχανές της Ομάδας ΔΕΛΤΑ - Λιπόθυμος ένας                                               διαδηλωτής

Νωρίτερα ένταση προκλήθηκε από άγνωστη αιτία και ενώ η πορεία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κατευθυνόταν μέσω της Σταδίου προς το Σύνταγμα. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και έριξαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης. 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


ΩΡΑ 14.18 ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
ΩΡΑ 14.18 ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

ΩΡΑ 13.47 ΜΕ ΡΙΨΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ
ΩΡΑ 13.47 ΜΕ ΡΙΨΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ΤΟΥΣ                               ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

ΩΡΑ 13.39 ΣΥΜΠΛΟΚΕΣ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΣΤΟ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΩΡΑ 13.39 ΣΥΜΠΛΟΚΕΣ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΣΤΟ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


ΩΡΑ 13.04 Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ
ΩΡΑ 13.04 Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ

ΩΡΑ 12.46 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ
ΩΡΑ 12.46 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ

 
ΩΡΑ 12.12 ΚΑΙ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ ΤΗΣ ΥΠΑΤΙΑΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ
ΩΡΑ 12.12 ΚΑΙ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ ΤΗΣ                                             ΥΠΑΤΙΑΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ

ΩΡΑ 12.07 ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ
ΩΡΑ 12.07 ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ                                            ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

ΩΡΑ 11.55 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ΣΤΟ ΒΗΜΑ
ΩΡΑ 11.55 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ΣΤΟ ΒΗΜΑ

ΩΡΑ 11.42 ΚΑΙ Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ
ΩΡΑ 11.42 ΚΑΙ Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ

ΩΡΑ 11.30 ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΩΡΑ 11.30 ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΗΝ                                      ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΩΡΑ 11.10 ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΩΡΑ 11.10 ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ                                               ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΩΡΑ 10.44 ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΦΩΤΟ NEWSIT
ΩΡΑ 10.44 ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΦΩΤΟ NEWSIT

ΩΡΑ 10.40 ΟΜΟΝΟΙΑ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΩΡΑ 10.40 ΟΜΟΝΟΙΑ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΤΟΥ                                           ΠΑΜΕ



ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προγραμματίσει στις 11 το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Πεδίον του Αρεως αντιδρώντας στα αντικοινωνικά και νεοφιλελεύθερα μέτρα που επιβάλει η Τρόϊκα και υλοποιεί η κυβέρνηση ενώ την ίδια ώρα χωριστή συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ σημειώνει ότι αντιδρά στα «δεσμά» του Μνημονίου των τοκογλύφων δανειστών αλλά και στο σχεδιαζόμενο «σύμφωνο ανταγωνιστικότητας» γιατί διευρύνουν την ύφεση, την ανεργία, την φτώχεια και την εξαθλίωση προς όφελος των Βιομηχάνων και των τραπεζιτών. Πάνω από τα κέρδη και τους αριθμούς
Είναι οι Άνθρωποι και οι Ανάγκες τους.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=66087&catid=3

Ο «πόλεμος» ανάμεσα σε ΜΑΤ και διαδηλωτές κατά την 24ωρη                                  απεργία της Τετάρτης ήταν ένα από τα κεντρικά θέματα                                 στο διεθνή ηλεκτρονικό Τύπο.


Δεν είναι ασύνηθες, μάλλον το αντίθετο. Κάθε απεργία είναι είδηση για τα διεθνή μέσα ενημέρωσης και εξαίρεση στον κανόνα, δεν υπάρχει. Σύσσωμος, σχεδόν, ο διεθνής Τύπος, κάλυψε τις πορείες αλλά και τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας.
"Η αστυνομία έριξε δακρυγόνα για να διαλύσει τους διαδηλωτές, οι οποίοι πετούσαν μολότωφ και πέτρες" αναφέρει το BBC
"Η αστυνομία έριξε δακρυγόνα για να διαλύσει τους διαδηλωτές,                                                 οι οποίοι πετούσαν μολότωφ και πέτρες" αναφέρει το BBC
"Η Ελλάδα σε γενική απεργία κατά της λιτότητας" γράφει η Le Monde
"Η Ελλάδα σε γενική απεργία κατά της λιτότητας" γράφει η                                                        Le Monde
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, στις διαδηλώσεις κατά των μέτρων λιτότητας μετείχαν 35.000 άνθρωποι. Εκτενής αναφορά γίνεται φυσικά και στις συγκρούσεις των διαδηλωτών με την αστυνομία, τα δακρυγόνα, τις χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και τις βόμβες μολότωφ. 
"Η αστυνομία συγκρούεται με διαδηλωτές κατά τη διάρκεια της απεργίας" λέει το Associated Press
"Η αστυνομία συγκρούεται με διαδηλωτές κατά τη διάρκεια                                                      της απεργίας" λέει το Associated Press
"Η Ελλάδα επιστρέφει στους δρόμους για να διαδηλώσει κατά των περικοπών" αναφέρει η Deutsche Welle
"Η Ελλάδα επιστρέφει στους δρόμους για να διαδηλώσει κατά                                                  των περικοπών" αναφέρει η Deutsche Welle
Το BBC από την πλευρά του μεταδίδει ότι οι «οργισμένοι», όπως τους χαρακτηρίζει, διαδηλωτές ήταν 30.000, ενώ δεν παραλείπει τον «πόλεμο» αστυνομίας-διαδηλωτών με δακρυγόνα και μολότωφ.

Reuters: Η γενική απεργία στην Ελλάδα [βίντεο]


http://www.tsantiri.gr/koinonia-kinimata/reuters-i-geniki-apergia-stin-ellada-vinteo.html
Το Reuters δημοσιεύει σήμερα στην πρώτη σελίδα του βίντεο για την σημερινή πορεία στην Αθήνα.
Ακολουθεί το βίντεο για την σημερινή απεργία την πορεία και τα επεισόδια., με σχόλια για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα.
http://www.tsantiri.gr/koinonia-kinimata/reuters-i-geniki-apergia-stin-ellada-vinteo.html

Βουλευτές έτοιμοι για όλα - ΤΕΛΙΚΟ: ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΜΕ ΛΙΣΤΑ...ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΛΑΛΙΩΤΗ!


http://www.zoomnews.gr/?p=73601 
Οταν περάσει η 3η Απριλίου και εφόσον δεν έχουν γίνει εκλογές ως τότε, θα ζήσουν μεγάλες στιγμές στο ΠΑΣΟΚ. Βουλευτές εμφανίζονται έτοιμοι να απασφαλίσουν όταν απαλλαγούν από το φόβο της λίστας και να απευθυνθούν στην εκλογική τους βάση με όρους… αντιμνημονιακούς. Οπως μας μεταφέρεται, αρκετοί ανησυχούν για την έδρα τους και θέλουν να μιλήσουν στο λαό απελευθερωμένοι από τις δεσμεύσεις της ακολουθούμενης πολιτικής. Βλέποντας ότι η νομιμοφροσύνη έχει βαρύ πολιτικό κόστος, εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να “το πάρουν αλλιώς” για να εξασφαλίσουν την επανεκλογή τους. Η κλασική δημοσιογραφική έκφραση “καζάνι που βράζει η κοινοβουλευτική ομάδα” του ΠΑΣΟΚ θα αποκτήσει, πιθανότατα, ανανεωμένο περιεχόμενο.


http://ksipnistere.blogspot.com/2011/02/3_22.html

   ΤΕΛΙΚΟ: ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΜΕ ΛΙΣΤΑ...ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΛΑΛΙΩΤΗ!


Οριστική είναι πλέον η απόφαση, σύμφωνα με όλα τα δεδομένα που έχουμε στη διάθεσή μας, για πρόωρες Εκλογές στις 3 Απριλίου με λίστα, ημερομηνία που δώσαμε πρώτοι εδώ και καιρό μαζί με την 8η Μαΐου!
Η ανακοίνωση των πρόωρων Εκλογών, παρά τις αυτοδιαψευδόμενες διαψεύσεις, θα γίνει πιθανότατα στις 4 Μαρτίου, μέσα στο......
Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή κομματική συσπείρωση, ενώ θα συνοδεύεται και από τη δυναμική επιστροφή του Κώστα Λαλιώτη, που θα γίνει υπό το πρίσμα συμφωνίας κυρίων, για τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ, σε περίπτωση ήττας, αλλά και με εγγυήσεις σε περίπτωση νίκης...

Με άλλα λόγια ο Γιωργάκης, ετοιμάζει τη διαδοχή, εξασφαλίζοντας όμως πρώτα τη "νίκη", με τη συστράτευση ενός "βετεράνου" στην Επικοινωνία των Εκλογών και των Εκλογικών Μαχών, που ειδικεύεται στη σφοδρότητα της επίθεσης με Video και Οθόνες κατά της ΝΔ... Και συνήθως επιτυγχάνει κομματική συσπείρωση, φέρνοντας πίσω αναποφάσιστους...

Τότε θα φανεί το ολέθριο σφάλμα του Σαμαρά να μην αλλάξει το όνομα του κόμματος, καθώς ενώ δεν είχε καμμία ευθύνη για την πορεία του, αφού αποχώρησε το 1992 , θα "φορτωθεί" όλες τις αμαρτίες του ονόματος "ΝΔ"...

Οι Εκλογές της 3ης Απριλίου, θα έχουν επομένως Σκηνοθέτη, αλλά και Σκηνοθεσία, καθώς υπάρχει ένα κρυφό ατού-βόμβα, που στοχεύει την τεράστια δεξαμενή των αναποφάσιστων, καθώς μια μόλις εβδομάδα πριν τις Εκλογές θα έχει ολοκληρωθεί η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής της 25ης Μαρτίου, όπου έχει προκατασκευασθεί η "επιτυχία" της Επιμήκυνσης του Δανείου, μαζί με την καταβολή της περίφημης 4ης δόσης, που θα πανηγυριστούν σαν "εθνική επιτυχία", μέσα σε έναν ορυμαγδό προβολής διαφημίσεων και εντυπώσεων, που θα δημιουργήσουν κλίμα αισιοδοξίας, ελπίδας και προοπτικής, ώστε να φέρουν την τελευταία στιγμή μερικές χιλιάδες αναποφάσιστων στις κάλπες, εξασφαλίζοντας τη "νίκη"...

Και αυτό είναι το νόημα της προκαταβολικής ανακοίνωσης από την Τρόικα του ξεπουλήματος εθνικού πλούτου για 50 δις! Διότι αποτέλεσε προαπαιτούμενη δέσμευση, "εγγύηση" για την εξασφάλιση εκ των προτέρων της Επιμήκυνσης, ώστε να έχει η Κυβέρνηση δεδομένη την "επιτυχία", για να την διαχειριστεί Εκλογικά, μαζί με τα συγχαρητήρια Ε.Ε. και ΗΠΑ, τη διεθνή αναγνώριση του "φαινομένου Giorgo", την προεκλογική άνοδο του Χρηματιστηρίου, τις ανακοινώσεις ξένων επενδύσεων και γενικά τη δημιουργία κλίματος θριάμβου, με στόχο να ξαναγίνει η Μαριονέτα Πρωθυπουργός!

Και να μετατραπεί ολόκληρη η Ελλάδα σε "Διόδια" των Ξένων...

Ελληνικό Βατερλώ στο Βερολίνο-Ξανά στο “σημείο μηδέν”-Παπανδρέου προς Μέρκελ: “Ανγκέλα σ’ ευχαριστώ για όλα όσα έχεις κάνει μέχρι τώρα!”


Ελληνικό Βατερλώ στο Βερολίνο
http://www.zoomnews.gr/?p=73582 
Η κοινή συνέντευξη Τύπου της Άνγκελα Μέρκελ και του Γιώργου Παπανδρέου έβγαλε μια δυσάρεστη είδηση που ισοδυναμεί σε αυτή τη φάση με ένα ελληνικό βατερλώ στο Βερολίνο. Ενώ η ελληνική κυβέρνηση πήγαινε να κερδίσει την επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου και τα χαμηλά επιτόκια φεύγει με τη δέσμευση της κυρίας Μέρκελ ότι η όποια λύση για την Ελλάδα θα αποτελέσει μέρος ενός συνολικού πακέτου που θα συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής. «Μιλάμε για ένα συνολικό πακέτο. Τα μέτρα βοήθειας προς την Ελλάδα είναι διάρκειας 3 ετών, ενώ στην Ιρλανδία 7 ετών. Οι συζητήσεις για τη διάρκεια του ελληνικού προγράμματος, από κοινού με άλλα μέτρα, είναι στο τραπέζι» δήλωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος , καθιστώντας σαφές ότι η επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής του ελληνικού δανείου συνδέεται άμεσα με τη λύση πακέτο για την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, και εμμέσως με το γαλλογερμανικό Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας.
Προς επίρρωσιν των λεγομένων της ο Έλληνας πρωθυπουργός αφού την ευχαρίστησε για όλα όσα έχει κάνει μέχρι σήμερα για την Ελλάδα δεσμεύτηκε ότι δεν πρόκειται να επωμιστούν άλλο βάρος οι Γερμανοί φορολογούμενοι!
Μακάρι να πει το ίδιο – με πειθώ – και για τους Έλληνες.


 http://www.zoomnews.gr/?p=73593

     Ξανά στο “σημείο μηδέν”


Το συμπέρασμα της συνάντησης Παπανδρέου-Μέρκελ στο Βερολίνο είναι ότι η ευρωπαϊκή απάντηση στην κρίση χρέους (επιμήκυνση-μείωση επιτοκίων-επαναγορά χρέους) είναι στον αέρα. Η Γερμανίδα καγκελάριος θέτει ως προϋπόθεση για τη διαμόρφωση μίας συνολικής λύσης την αποδοχή του Συμφώνου Ανταγωνιστικότητας, δηλαδή τον εκγερμανισμό της ευρωζώνης, με το Βερολίνο να καθορίζει μισθούς-συντάξεις-δημοσιονομικά κατά το δοκούν και να επιβάλει την εθνική πολιτική. Επειδή οι αντιδράσεις είναι ισχυρές, η καγκελάριος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να συμφωνηθεί τελικά μόνο η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των ελληνικών δανείων. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι την επομένη της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ οι αγορές θα εξαπολύσουν νέα επίθεση στην περιφέρεια της ευρωζώνης, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την σταθερότητα της πορτογαλικής οικονομίας και με δεδομένο ότι θα χαθεί κάθε ελπίδα για έξοδο της ελληνικής οικονομίας από το σπιράλ του θανάτου. Η κυβέρνηση Παπανδρέου αποδέχεται σιωπηρά το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας, επειδή βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Αν στις 25 Μαρτίου δεν συμφωνηθεί λύση-πακέτο με δραστικό αποτέλεσμα, τότε το “κούρεμα” θα προβάλει ως το μοναδικό ρεαλιστικό σενάριο. Βρισκόμαστε, δηλαδή, εκεί που βρισκόμασταν έναν χρόνο πριν: Χωρίς το “ζουρλομανδύα” του μνημονίου, χωρίς το ΔΝΤ στα πόδια μας και χωρίς την κοινωνική αναταραρχή που κυοφορείται.

http://www.zoomnews.gr/?p=73564

     Παπανδρέου προς Μέρκελ: “Ανγκέλα σ’ ευχαριστώ για όλα όσα έχεις κάνει μέχρι τώρα!”

Στην κοινή συνέντευξη τύπου που δίνουν αυτή την ώρα η Καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκέλα Μέρκελ και ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κυριαρχεί το “ευχαριστώ” του Παπανδρέου προς την Ανγκέλα.
“Ανγκέλα σ’ ευχαριστώ για όλα όσα έχεις κάνει μέχρι τώρα” είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός κλείνοντας την δήλωσή του. Η Μέρκελ εμφανίζεται ικανοποιημένη που η Ελλάδα εφαρμόζει ένα πρόγραμμα που θα τη φέρει στο σωστό δρόμο.
Να την ευχαριστήσουμε λοιπόν και εμείς που μπορέσαμε να την ικανοποιήσουμε!

Νεκρώνει σήμερα όλη η χώρα - Απεργούν οι πάντες/ Φοβάται έκτροπα η ΕΛ.ΑΣ - Παραλύει η χώρα την Τετάρτη- Η κυβέρνηση τρέμει το πλήθος και το πάθος της αυριανής απεργίας


http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=65735&catid=3

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία για μισθολογικά και ασφαλιστικά ζητήματα. Παραλύει όλη η χώρα. Ποιοι θα απεργήσουν.


Στις 11 το πρωί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Πεδίον του Άρεως, ενώ την ίδια ώρα χωριστή συγκέντρωση στην Ομόνοια θα κάνει το ΠΑΜΕ.

Τα συνδικάτα ζητούν νέο μισθολόγιο χωρίς περικοπές και επιστροφή των δώρων, καθώς και να μην υπάρξουν νέες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και στο ασφαλιστικό.

Στην απεργία συμμετέχουν:

* Οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εφοριακοί, οι τελωνειακοί, το προσωπικό των Ταμείων και οι εργαζόμενοι στους δήμους και στις νομαρχίες.

* Οι τραπεζικοί υπάλληλοι, το προσωπικό των ΔΕΚΟ, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ.

* Οι γιατροί, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, στο ΕΚΑΒ και στην πρόνοια. Μόνο τα επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετούν τα νοσοκομεία.Διαβάστε τη σχετική είδηση

* Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές πραγματοποιούν 48ωρη απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη.

* Καμία πτήση δεν θα πραγματοποιηθεί από τις 12 έως τις 4 το απόγευμα, καθώς οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας κάνουν στάση εργασίας.

* Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια, καθώς η ΠΝΟ αποφάσισε να συμμετάσχει στην απεργία.

* Κλειστά τα καταστήματα, μετά από απόφαση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

* Οι εργαζόμενοι στο ΟΣΕ, τα τρένα του οποίου δε θα κινηθούν καθόλου την Τετάρτη

* Τρόλεϊ και λεωφορεία προσανατολίζονται να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία, ενώ ο ΗΣΑΠ θα λειτουργήσει από τις 9 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα, ώστε να μπορέσουν να μετακινηθούν όσοι θα συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια. Πως θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς.

Μέτρα της αστυνομίας για την απεργία

Επί ποδός βρίσκεται η αστυνομία ενόψει της αυριανής πανελλαδικής απεργίας και των διαδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στο κέντρο της Αθήνας για την πρόληψη και καταστολή τυχόν επεισοδίων. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές με διαταγή του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ έχουν μεταφερθεί στην Αθήνα ενισχύσεις από αστυνομικές δυνάμεις από διάφορα σημεία της Ελλάδας προκειμένου να συμμετάσχουν στα δρακόντεια μέτρα που έχει προγραμματίσει η Αστυνομία.

Χιλιάδες αστυνομικοί θα βρίσκονται σε όλες τις συγκεντρώσεις και κατά μήκος των πορειών και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες οι διαταγές που έχουν δοθεί είναι να μην προκαλούν με την παρουσία τους αλλά να εφαρμόζουν το νόμο σε κάθε περίπτωση.

Οι επιτελείς της αστυνομίας έχουν καταστρώσει σχέδια ειδικά για την φύλαξη κτιρίων που μπορεί να γίνουν στόχος επιθέσεων ή άλλων ενεργειών. Παράλληλα με τα ΜΑΤ, ΥΜΕΤ και άλλες δυνάμεις τάξης θα υπάρχουν ομάδες της Ασφάλειας, της Υπηρεσίας ΔΙΑΣ και της Άμεσης Δράσης οι οποίες θα κινούνται συνεχώς στο κέντρο και θα προβαίνουν σε συλλήψεις σε περίπτωση που σημειωθούν επεισόδια.

Τέλος, όπως έγινε γνωστό, άλλες ομάδες πραγματοποιούν από σήμερα "προληπτικούς ελέγχους". Τις τελευταίες μέρες οι αξιωματικοί της αστυνομίας ήταν συνεχώς σε επικοινωνία με τους διοργανωτές των διαδηλώσεων προκειμένου να υπάρξει συνεργασία για την περιφρούρηση συγκεντρώσεων και πορειών και την αποτροπή.

 
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=55434965

Παραλύει η χώρα την Τετάρτη

Ρολά κατεβάζει ο δημόσιος τομέας από την αυριανή 24ωρη απεργία. Ακίνητα τα τρένα, δεμένα τα πλοία, ματαιώσεις και ακυρώσεις πτήσεων. Χωρίς λεωφορεία και τρόλει η Αθήνα, 9 με 5 θα λειτουργήσει ο Ηλεκτρικός.

Νέα μαζική απεργιακή κινητοποίηση πραγματοποιούν τα συνδικάτα των εργαζόμενων στο Δημόσιο και σε πολλούς κλάδους του ιδιωτικού τομέα την Τετάρτη, συμμετέχοντας στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.
Η κεντρική συγκέντυρωση έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί μπροστά από το κτίριο της ΓΣΕΕ στο Πεδίον του Αρεως.

Αντίστοιχη κινητοποίηση και συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν τα μέλη του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.
Επί ποδός βρίσκεται η αστυνομία ενόψει των διαδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί για την πρόληψη και καταστολή τυχόν επεισοδίων. Με διαταγή του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ έχουν μεταφερθεί στην Αθήνα ενισχύσεις από αστυνομικές δυνάμεις από διάφορα σημεία της Ελλάδας.

Παραλύει η χώρα την Τετάρτη
Οι επιτελείς της αστυνομίας έχουν καταστρώσει σχέδια ειδικά για την φύλαξη κτιρίων που μπορεί να γίνουν στόχος επιθέσεων ή άλλων ενεργειών.

Παράλληλα με τα ΜΑΤ, ΥΜΕΤ και άλλες δυνάμεις τάξης θα υπάρχουν ομάδες της Ασφάλειας, της Υπηρεσίας ΔΙΑΣ και της Άμεσης Δράσης οι οποίες θα κινούνται συνεχώς στο κέντρο και θα προβαίνουν σε συλλήψεις σε περίπτωση που σημειωθούν επεισόδια.

Τέλος, όπως έγινε γνωστό, άλλες ομάδες πραγματοποιούν από σήμερα "προληπτικούς ελέγχους".

Ποιοί κλάδοι απεργούν
Στον ιδιωτικό τομέα στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν εκτός από τους ιδιωτικούς υπαλλήλους και τους ωρομίσθιους:
  • δικηγόροι
  • φαρμακοποιοί
  • βενζινοπωλες
  • μηχανικοί
  • έμποροι και εμποροϋπάλληλοι (στην Αθήνα κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων)
  • δημοσιογράφοι
Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση συνεχίζουν την Τετάρτη την 48ωρη απεργία τους, με τη συμμετοχή πλέον και των εκπαιδευτικών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Σταματούν οι μεταφορές
Οι συγκοινωνίες στην πρωτεύουσα θα είναι και πάλι «λειψές» καθώς απεργούν όλο το 24ωρο οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία της ΕΘΕΛ και τα τρόλεϊ, ενώ οι συρμοί του ΗΣΑΠ θα κινηθούν μόνο το διάστημα 09.00 ως 17.00 για να εξυπηρετήσουν όσους θέλουν να μεταβούν στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.
Κανονικά θα λειτουργήσει και το Μετρό, αλλά χωρίς τη σύνδεση από Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι Αεροδρόμιο.
Οι μεταφορές θα είναι προβληματικές και στην υπόλοιπη Επικράτεια, αφού απεργούν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και στην ακτοπλοΐα, ενώ οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας κάνουν στάση εργασίας 12.00 με 16.00.
Ακυρώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων
Η κινητοποίηση των τελευταίων μάλιστα έχει οδηγήσει σε τροποποιήσεις και ακυρώσεις δρομολογίων τις Olympic Air και Aegean.
H Olympic Air ματαιώνει τις εξής πτήσεις
  1. OA 908/909 Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Αθήνα
  2. OA 508/509 Αθήνα-Ηράκλειο-Αθήνα
  3. OA 504/505 Αθήνα-Ηράκλειο-Αθήνα
  4. OA 706/707 Αθήνα-Ρόδος -Αθήνα
  5. OA 534/535 Αθήνα-Χανιά-Αθήνα
  6. OA 760/761 Αθήνα-Χίος -Αθήνα
  7. OA 766/767 Αθήνα-Χίος -Αθήνα
  8. OA 764/765 Αθήνα-Χίος -Αθήνα
  9. OA 750/751 Αθήνα-Σάμος -Αθήνα
  10. OA 756/757 Αθήνα-Σάμος -Αθήνα
  11. OA 572/573 Αθήνα-Μυτιλήνη -Αθήνα
  12. OA 940/941 Αθήνα-Αλεξανδρούπολη-Αθήνα
  13. OA 944/945 Αθήνα-Αλεξανδρούπολη-Αθήνα
  14. OA 644/645 Αθήνα-Ζάκυνθος -Αθήνα
  15. OA 800/801 Αθήνα-Ιωάννινα -Αθήνα
  16. OA 808/809 Αθήνα-Ιωάννινα -Αθήνα
  17. OA 652/653 Αθήνα-Μύκονος -Αθήνα
  18. OA 950/951 Αθήνα-Καβάλα -Αθήνα
  19. OA 956/957 Αθήνα-Καβάλα -Αθήνα
  20. OA 574/575 Αθήνα-Μυτιλήνη -Αθήνα
  21. OA 552/553 Αθήνα-Μυτιλήνη -Αθήνα
  22. OA 632/633 Αθήνα-Κεφαλλονιά-Αθήνα
  23. OA 016/017 Αθήνα-Ικαρία -Αθήνα
  24. OA 776/777 Αθήνα-Λήμνος-Αθήνα
  25. OA 040/041 Αθήνα-Μήλος -Αθήνα
  26. OA 006/007 Αθήνα-Νάξος -Αθήνα
  27. OA 062/063 Αθήνα-Πάρος -Αθήνα
  28. OA 014/015 Αθήνα-Κάλυμνος -Αθήνα
  29. OA 670/671 Αθήνα-Σύρος -Αθήνα
  30. OA 048/049 Αθήνα-Μήλος -Αθήνα
  31. OA 032/033 Αθήνα-Λέρος -Αθήνα
  32. OA 038/039 Αθήνα-Κάρπαθος -Αθήνα
  33. OA 026/027 Ρόδος-Καστελόριζο-Ρόδος
  34. OA 090 Ρόδος-Κάρπαθος-Κάσος-Σητεία
  35. OA 091 Σητεία-Κάσος-Κάρπαθος-Ρόδος
Επίσης, τροποποιεί τις ώρες αναχώρησης στα παρακάτω δρομολόγια:
  • OA 910/911 Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Αθήνα: Aναχώρηση από Αθήνα 16.00 και από Θεσσαλονίκη 17.30.
  • OA 156 Βιέννη-Αθήνα: Aναχώρηση από Βιέννη 13.35
  • OA 431/432 Αθήνα-Λάρνακα: Aναχώρηση από Αθήνα 07.40 και από Λάρνακα 10.05.
  • OA 269/270 Αθήνα-Λονδίνο (Heathrow)-Αθήνα: Aναχώρηση από Αθήνα 16.00 και από Λονδίνο 19.00.
  • OA 284 Λονδίνο (Gatwick)-Θεσσαλονίκη: Aναχώρηση από Λονδίνο (Gatwick) 11.05.
Πληροφορίες στα 801 801 0101 (από σταθερό) και 210 3550500 (από κινητό).
Η Aegean ανακοίνωσε επίσης ότι ματαιώνονται οι εξής πτήσεις:
  1. A3 348/349    Αθήνα –Σητεία - Αθήνα
  2. A3 734/735   Θεσσαλονίκη–Σάμος – Θεσσαλονίκη
  3. A3 242/243   Αθήνα –Σάμος - Αθήνα
  4. Α3 224/225   Αθήνα – Κως - Αθήνα
  5. A3 310/313   Αθήνα –Ηράκλειο - Αθήνα
  6. A3 376/377   Αθήνα –Μύκονος- Αθήνα
  7. A3 358/359   Αθήνα – Σαντορίνη -Αθήνα
  8. Α3 716/717   Θεσσαλονίκη – Μυτιλήνη – Θεσσαλονίκη
  9. Α3 250/251   Αθήνα – Μυτιλήνη - Αθήνα
  10. Α3 272/273   Αθήνα –Χίος- Αθήνα
  11. Α3 142/143   Αθήνα –Αλεξανδρούπολη – Αθήνα
  12. Α3 144/145   Αθήνα – Αλεξανδρούπολη – Αθήνα
  13. Α3 256/257   Αθήνα – Μυτιλήνη – Αθήνα
Παράλληλα, αλλάξει η ώρα αναχώρησης σε 13 σκέλη πτήσεων του δικτύου εσωτερικού καθώς και σε 19 σκέλη πτήσεων του εξωτερικού της δικτύου.
Πληροφορίες στα 801 11 20000 (από σταθερό) 210 6261000 (από κινητό).




Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Κατάληψη όλων των Δημαρχείων στις 22 Φεβρουαρίου


http://alexpolisonline.blogspot.com/2011/02/22.html
Σε τρίωρη συμβολική κατάληψη όλων των Δημαρχείων της χώρας ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των εργαζομένων «ενάντια στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας».
Η κατάληψη θα ξεκινήσει από τις 10 το πρωί και θα λήξει στις 1:00 το μεσημέρι.

Όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση η διοίκηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, με αφορμή την κρίση επιχειρείται η εκβιαστική επιβολή ενός προγράμματος άγριας παρατεταμένης λιτότητας και η διαρκής υποταγή όλων των λαών της Ευρώπης, στις δύο οικονομικά ισχυρές χώρες...»

Τα μέλη της Ομοσπονδίας εκφράζουν την αντίθεσή τους στο «σύμφωνο ανταγωνιστικότητας», το οποίο, όπως εκτιμούν θα φέρει μόνο ύφεση και κρίση διαρκείας, ενώ καλούν τους εργαζόμενους να αντιδράσουν δυναμικά και αποφασιστικά για να αποκρούσουν «αυτή την καταστροφική αντικοινωνική στρατηγική». 

Η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ:

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας στο πλαίσιο του νέου κύκλου αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για να αντισταθούν στην αντεργατική – οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας όρισε την ΤΡΙΤΗ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011 ως ημέρα συμβολικής κατάληψης όλων των Δημαρχείων της χώρας.
Η χρονική περίοδος που πραγματοποιούνται οι κινητοποιήσεις ΟΛΩΝ των εργαζομένων είναι ιδιαίτερα κρίσιμη μετά και την πρόσφατη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το προτεινόμενο «Σύμφωνο ανταγωνιστικότητας».

Σχέδιο που είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των οικονομικών συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των τραπεζιτών και των Βιομηχάνων.

Καθώς με αφορμή την κρίση επιχειρούν να επιβάλλουν εκβιαστικά και απροκάλυπτα, πρόγραμμα άγριας παρατεταμένης λιτότητας, όξυνση της ύφεσης και της κρίσης και πλήρη και διαρκή υποταγή όλων των Λαών της Ευρώπης, στις δύο οικονομικά ισχυρές χώρες.
Καθώς το «σύμφωνο ανταγωνιστικότητας» το μόνο που θα φέρει είναι ύφεση και κρίση διαρκείας.

Η ύφεση θα διευρυνθεί, η ανεργία θα εκτοξευθεί, μισθοί και συντάξεις θα μειωθούν δραματικά και ισοβίως, οι κοινωνικές δαπάνες και το κοινωνικό κράτος επίσης θα μειωθούν και τελικά η κοινωνική συνοχή θα διαβρωθεί ακόμη περισσότερο.

Το συνδικαλιστικό κίνημα και οι εργαζόμενοι θα αντιδράσουν δυναμικά και αποφασιστικά για να αποκρούσουν και να ακυρώσουν αυτή την καταστροφική αντικοινωνική στρατηγική.
Διεκδικούμε μια Ευρωπαϊκή Οικονομική πολιτική η οποία θα στοχεύει στην ολοκληρωμένη και ισότιμη πολιτική ένωση που θα εξασφαλίζει:
Ανάπτυξη, αύξηση Δημοσίων Επενδύσεων, αναδιανομή εισοδήματος, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, διατήρηση και επέκταση του επιπέδου κοινωνικών παροχών.

Μια Ευρώπη των πολιτών και όχι των τραπεζιτών και των οικονομικά ισχυρών.

Γι’ αυτό η ΗΜΕΡΑ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΩΝ που θα διαρκέσει τρεις (3) ώρες (10.00 – 13.00) είναι ιδιαίτερα σημαντική και έχει διπλό στόχο να ενημερωθούν οι πολίτες αλλά και οι εργαζόμενοι για τις συνεχείς επιθέσεις της κυβέρνησης και της τρόικας στο εισόδημα και τα δικαιώματά μας, αλλά και να προετοιμάσουμε τη ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στην 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ – ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της Γ.Σ.Ε.Ε. την ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011.

Την ευθύνη της κατάληψης στους Δήμους κάθε Νομού θα την έχει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου σε Νομαρχιακό επίπεδο, στους υπόλοιπους οι τοπικοί σύλλογοι.
Γιατί μόνο με το διαρκή, συνεχή και ενωτικό αγώνα μας δεν θα τους αφήσουμε να βάλουν στο «γύψο» τα δικαιώματα και τη ζωή μας για ολόκληρες δεκαετίες.

ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ
ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΧΡΕΟΣ Ο ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΓΩΝΑΣ…

Άσχημος ο καιρός για τον Γ. Παπανδρέου στο Βερολίνο


http://www.capital.gr/news.asp?id=1138942
Του Γιάννη Αγγέλη


Σε μία εξαιρετικά ακατάλληλη,λόγω της ήττας στις τοπικές εκλογές του Αμβούργου, στιγμή θα πραγματοποιηθεί αύριο η συνάντηση Παπανδρέου με την κα Μέρκελ στο Βερολίνο.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός που θέλει να πείσει τη Γερμανίδα καγκελάριο για την ανάγκη να αποσυνδεθεί η διευκόλυνση της Ελλάδας ως προς την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου και τη μείωση του επιτοκίου, από την συνολική έγκριση του Συμφώνου Ανταγωνιστικότητας, θα αντιμετωπίσει μια πολύ διαφορετική κατάσταση από εκείνη που προσδοκούσε. Η κα Μέρκελ έχασε την πλειοψηφία σε ένα από τα ισχυρότερα και σημαντικότερα για την πολιτική σταθερότητας της κυβέρνησής της, κρατίδιο, αυτό του Αμβούργου.

Διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι μετά τα χθεσινά άσχημα αποτελέσματα η κα Μέρκελ θα εμφανισθεί πιθανότατα ακόμα πιο σκληρή στο εξωτερικό για να μειώσει τις πολιτικές απώλειές της στο εσωτερικό.

Η αξιοπιστία της εκτίμησης αυτής αναμένεται να δοκιμασθεί στη συνάντησή της με τον Έλληνα Πρωθυπουργό ο οποίος ως μοναδικό επιχείρημα υποστήριξης του αιτήματός του έχει τη "συνέπεια στην υλοποίηση του Μνημονίου...".

Ο κ. Παπανδρέου μετά την αυριανή συνάντησή του με την κα Μέρκελ θα έχει συνάντηση και με τον Φινλανδό ομόλογό του ο οποίος όπως και η Μέρκελ υποστηρίζει την θέση "ή όλα ή τίποτα", δηλαδή ή οι χώρες της ευρωζώνης θα αποδεχθούν το περιεχόμενο του Συμφώνου Ανταγωνιστικότητας που σημαίνει οικειοθελή εφαρμογή ενός αυστηρού ορίου για χρέος και έλλειμμα, μείωση μισθών αύξηση ορίου συνταξιοδότησης και φορολογική σύγκλιση ή θα απορρίψουν το αίτημα για αύξηση των πόρων του Ταμείου διάσωσης (EFSF) από το οποίο ελπίζουν όλες οι προβληματικές χώρες στήριξη των ομολόγων τους...

Διαβάστε ακόμη:

*
Δεινή ήττα για τη Μέρκελ στο Αμβούργο 

Αμήχανο non paper για τον Στρος Καν


Της Μαρίνας Μάνη

Πηγή:www.capital.gr

Το γαλλικό ντοκιμαντέρ για τον Ντομινίκ Στρος Καν θα προβληθεί στα μέσα Μαρτίου και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον αφού ο (σοσιαλιστής) επικεφαλής του ΔΝΤ συγκεντρώνει όλες τις πιθανότητες να διεκδικήσει την προεδρία της Γαλλίας απέναντι από τον (δεξιό) Νικολά Σαρκοζί.

Η διαρροή που αφορά τον Γιώργο Παπανδρέου και την προσφυγή της χώρας  μας στο Ταμείο κάνει ήδη τον γύρο του εγχώριου (και όχι μόνο) Τύπου και φέρνει αμηχανία στην κυβέρνηση – σε μία στιγμή, μάλιστα, που δεν είναι και στα καλύτερα της, μετά τις γκάφες και τις αναδιπλώσεις των τελευταίων δέκα ημερών.

Σύμφωνα με τη διαρροή λοιπόν που προήλθε  από παραγωγούς του ντοκιμαντέρ (και δημοσιεύθηκε στην «Καθημερινή») ο κ. Παπανδρέου είχε απευθυνθεί στον κ. Στρος Καν από τον Δεκέμβριο του 2009, δηλαδή δύο μήνες μετά την εκλογική νίκη του Οκτωβρίου, προκειμένου να προσφύγει η χώρα στο ΔΝΤ. Δηλαδή, την ίδια ακριβώς στιγμή που, εντός συνόρων, επέμενε στις προεκλογικές δεσμεύσεις για κοινωνική πολιτική κι έφερνε στη Βουλή τη ρύθμιση για τα επιδόματα αλληλεγγύης – τα οποία φυσικά δεν δόθηκαν ποτέ στο σύνολό τους.

Η αμηχανία που προκάλεσε στο Μαξίμου αυτή η διαρροή αποτυπώνεται και στο non paper που κυκλοφόρησε την Κυριακή ο Πολιτικός Σχεδιασμός του κόμματος, σύμφωνα με το οποίο «το Μνημόνιο και ο μηχανισμός στήριξης θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί μόνο εάν η κυβέρνηση Καραμανλή είχε φύγει το 2008». Και επαναλαμβάνεται ο ισχυρισμός πως «όλοι ξέραμε ότι τα πράγματα ήταν δύσκολα αλλά κανείς δεν μπορούσε να διανοηθεί την πραγματική κατάσταση». Ισχυρισμός που, με τη σειρά του, ξαναφέρνει στην επιφάνεια όλα τα ρεπορτάζ για το «ποιος ήξερε τι» πριν από τις εκλογές, ποιόν και πότε είχε ενημερώσει ο επικεφαλής της ΤτΕ, Γ. Προβόπουλος, τι ήξερε και γιατί σιώπησε (πριν από τις εκλογές, πάντα) ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζ. Μπαρόζο – και όλα όσα μας απασχόλησαν τους προηγούμενους μήνες.

Να σημειώσουμε  μόνο την παραδοχή του Γ. Παπακωνσταντίνου, λίγο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ότι η κυβέρνηση δεν μπορούσε, αμέσως μετά τις εκλογές, να πάρει σκληρά μέτρα για να προλάβει το μοιραίο, δηλαδή την προσφυγή, επειδή ήταν νωπή ακόμη η προεκλογική δέσμευση του ΠΑΣΟΚ για ήπια αντιμετώπιση του οικονομικού προβλήματος – ποιος μπορεί να ξεχάσει το «λεφτά υπάρχουν»;

Το ερώτημα που, όπως όλα δείχνουν, θα απαντηθεί σύντομα και επίσημα, αφορά στο γιατί η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση δεν πήρε αμέσως μέτρα – αν δεχθούμε ότι έμαθε τι παρέλαβε αφού έκλεισαν οι κάλπες – κι άφησε να περάσουν οι τέσσερις πρώτοι κρίσιμοι μήνες – όχι για να δράσει πια, αλλά για να κινήσει τις διαδικασίες προσφυγής στον μηχανισμό στήριξης.

Σαρωτικές μετακινήσεις στο Δημόσιο


«Κλειδί» για τις επερχόμενες μετατάξεις θα αποτελέσει η καταγραφή των οργανικών θέσεων στο Δημόσιο που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=55358950
Η αναθεώρηση του πλαισίου για τις μετατάξεις, τις μεταθέσεις και τις αποσπάσεις θα ξεκινήσει μετά την οριστικοποίηση του ενιαίου μισθολογίου. Μέχρι τέλος του χρόνου οι αλλαγές. Το πλεονάζον προσωπικό θα μετακινηθεί σε υπηρεσίες με ελλείψεις 
Τη ριζική αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου για τις μετακινήσεις στο Δημόσιο θα φέρει η οριστικοποίηση του ενιαίου μισθολογίου το καλοκαίρι, με στόχο να αναπτυχθεί η κινητικότητα των υπαλλήλων στον δημόσιο τομέα.
Οι μισθολογικές διαφορές που υφίστανται σήμερα μεταξύ υπαλλήλων που εργάζονται σε διαφορετικά υπουργεία, αλλά έχουν τα ίδια προσόντα και την ίδια προϋπηρεσία αποτελούν τον βασικό ανασταλτικό παράγοντα για τη μετακίνηση και την καλύτερη αξιοποίηση των υπαλλήλων του Δημοσίου. Η αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου για τις μετατάξεις, τις μεταθέσεις και τις αποσπάσεις στο Δημόσιο θα ξεκινήσει αφού ολοκληρωθεί το ενιαίο μισθολόγιο.
Παράλληλα, μετά τη λειτουργική αξιολόγηση του Δημοσίου, που έχει ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις (αξιολόγηση από τις 16 ομάδες καταγραφής που έχουν οριστεί ανά υπουργείο και κατόπιν από τον ΟΟΣΑ), θα διαμορφωθούν τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων και θα περιγραφούν οι θέσεις εργασίας, καθώς και τα προσόντα που απαιτούνται για την κατάληψη θέσεων προϊσταμένων, τα οποία θα είναι κοινά για όλο τον δημόσιο τομέα. Υπολογίζεται ότι η μείωση που θα επέλθει στις οργανικές θέσεις και κυρίως στις θέσεις προϊσταμένων κατά 30% θα επιφέρει σαρωτικές μετακινήσεις χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων στο τέλος του χρόνου.
«Κλειδί» για τις επερχόμενες σαρωτικές μετατάξεις θα αποτελέσουν οι περιγραφές των θέσεων εργασίας. Ηδη έχει ξεκινήσει η ποιοτική απογραφή του ανθρώπινου δυναμικού από ομάδες καταγραφής, με επικεφαλής τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων. Στο τέλος Φεβρουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή που θα περιλαμβάνει τις οργανικές θέσεις των οργανισμών, την απογραφή του υπάρχοντος προσωπικού και των πραγματικών αναγκών σε υπαλλήλους, καθώς και τις προβλεπόμενες αποχωρήσεις σε βάθος τριετίας.
Με την ολοκλήρωση του επιχειρησιακού σχεδίου «Καλλικράτης στο κράτος» στο τέλος του χρόνου, το πλεονάζον προσωπικό θα μετακινηθεί σε αντίστοιχες θέσεις άλλων υπουργείων ή οργανισμών, όπου έχει διαπιστωθεί έλλειψη προσωπικού. Οι μετακινήσεις αρχικά θα έχουν εθελοντικό χαρακτήρα και κατόπιν υποχρεωτικό, ενώ θα πραγματοποιηθούν εντός των γεωγραφικών ορίων των πόλεων ή των νομών που απασχολούνται οι εργαζόμενοι για να μη διαταραχτεί η οικογενειακή και προσωπική τους ζωή.
Το υπ. Εσωτερικών εξετάζει την πιθανότητα να μετεξελιχθούν οι Ομάδες Διοίκησης Εργου σε διυπουργικές «ομάδες κρούσης», οι οποίες θα αποτελούνται από στελέχη με εξειδικευμένη μόρφωση και θα μπορούν να μετακινηθούν σε όλα τα υπουργεία, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, προκειμένου να φέρουν σε πέρας ειδικά έργα. Η ανάπτυξη της κινητικότητας στο Δημόσιο αναμένεται να επιφέρει σημαντική εξοικονόμηση πόρων από τη μείωση των προσλήψεων. Θα επιφέρει, δε, σημαντικές επιπτώσεις και στις διαδικασίες προσλήψεων. Οι διαγωνισμοί του μόνιμου προσωπικού θα γίνονται μία φορά τον χρόνο ή τη διετία από το ΑΣΕΠ.
ΝΕΑ ΕΝΝΟΙΑ
«Κρατικός υπάλληλος»
Στα σχέδια της κυβέρνησης είναι η εισαγωγή της έννοιας του «κρατικού υπαλλήλου», που ουσιαστικά θα σπάει τον δεσμό που «ταυτίζει» τον υπάλληλο με το υπουργείο στο οποίο προσλαμβάνεται.
Σύμφωνα με πληροφορίες, θα δίνεται η δυνατότητα ανά πενταετία στον κρατικό υπάλληλο να μετακινείται -εάν υπάρχουν ανάγκες- σε αντίστοιχη θέση άλλου υπουργείου ή οργανισμού, καταθέτοντας αίτηση σε προκηρύξεις θέσεων που θα δημοσιεύονται για όλο το Δημόσιο.
Αντίστοιχα με την άρση των οικονομικών ανισοτήτων και τη θέσπιση ενιαίου βαθμολογίου, θα μπορούν να γίνονται εσωτερικές προκηρύξεις για τις θέσεις διευθυντών και γενικών διευθυντών, ακόμα και προϊσταμένων, στις οποίες θα μπορούν να συμμετέχουν υπάλληλοι που κατέχουν τα απαιτούμενα προσόντα από όλο το φάσμα των δημοσίων υπηρεσιών.
Εκτιμήσεις για αποχώρηση 100.000 υπαλλήλων
Τα κίνητρα και τα εμπόδια για τις μετατάξεις
«Ενας υπάλληλος γνωρίζοντας ότι θα λάβει τις ίδιες αποδοχές και θα διατηρήσει τον βαθμό του εάν μετακινηθεί σε αντίστοιχη θέση άλλης υπηρεσίας, θα είναι πιο δεκτικός στην προοπτική μίας μετακίνησης ανά πενταετία, που θα βελτιώσει τη θέση του και θα ανανεώσει την καριέρα του», αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι.
Η εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου αναμένεται όμως να οδηγήσει σε αποχώρηση χιλιάδες εργαζομένους που βρίσκονται στα όρια της συνταξιοδότησης, διαθέτουν πλούσια εμπειρία και απασχολούνται σε νευραλγικούς τομείς της οικονομίας, όπως στις ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, που θα δουν να μειώνονται οι αποδοχές τους έως και 40%. Τα επόμενα δύο χρόνια αναμένεται συνολικά να αποχωρήσουν περίπου 100.000 υπάλληλοι, γεγονός που θα δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία υπηρεσιών αιχμής.
Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα δοθούν οικονομικά κίνητρα για την πραγματοποίηση των μετατάξεων στο εσωτερικό του δημόσιου τομέα, όπως ισχύει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Για παράδειγμα, στη Γερμανία, για τους υπαλλήλους που θέλουν να μετακινηθούν, προβλέπονται φορολογικές απαλλαγές. Στη χώρα μας, ο Κώδικας των Δημοσίων Υπαλλήλων προβλέπει ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις μεταθέσεις προσωπικού σε παραμεθόριες περιοχές, καθώς και για αποσπάσεις που αφορούν συνυπηρέτηση δύο συζύγων, όταν ο ένας μετατίθεται σε άλλη υπηρεσία. Ακόμα όμως και σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι δύσκολη έως και αδύνατη η μετακίνηση του υπαλλήλου εντός των ορίων του νομού της παραμεθορίου περιοχής αν δημιουργηθούν ανάγκες σε άλλες υπηρεσίες. Ο καθορισμός των κοινωνικών κριτηρίων για την πραγματοποίηση μετάταξης δεν είναι γενικός και επαφίεται κυρίως στα υπηρεσιακά συμβούλια των οργανισμών.
Η μεταφορά των κονδυλίων για τη μισθοδοσία ενός μετατασσόμενου υπαλλήλου αποτελεί χρονοβόρα και γραφειοκρατική διαδικασία που μπορεί να πάρει και αρκετούς μήνες μέχρι να υλοποιηθεί.
Επίσης, υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ μονίμων υπαλλήλων και εργαζομένων με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου, στο επίπεδο της εξέλιξης, των μισθών και των ωραρίων εργασίας, όπως παρατηρείται σε υπηρεσίες των ΟΤΑ μετά τις μετατάξεις του «Καλλικράτη». Στην κυβέρνηση θα επιδιώξουν να αμβλύνουν και αυτές τις ανισσότητες με την ψήφιση του Ενιαίου Μισθολογίου.
ΧΑΡ. ΚΟΥΤΟΥΛΑΚΗΣ, ΛΕΚΤΟΡΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ
Μέτρο προς τη σωστή κατεύθυνση
Μια νομοθετική πρωτοβουλία για την αύξηση της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων αποτελεί μέτρο προς τη σωστή κατεύθυνση, αναφέρει στο «Εθνος» ο Χαράλαμπος Κουτουλάκης, λέκτορας Διοικητικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σύμφωνα με τον κ. Χ. Κουτουλάκη, η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων θα συμβάλει θετικά στους υπαλλήλους που θα βρουν ευκαιρίες να ανανεώσουν την καριέρα τους, ενώ το κράτος θα μπορεί να συντονίσει αξιόπιστα το υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό προς όφελος των πολιτών. Σημαντικό στοιχείο για την επιτυχία του κυβερνητικού εγχειρήματος θα είναι, σύμφωνα με τον κ. Κουτουλάκη, η καθολική εφαρμογή του νέου μισθολογίου στο Δημόσιο, στα ΝΠΔΔ, στους ΟΤΑ, αλλά και στις ΔΕΚΟ, που σε συνδυασμό με ένα κοινό «προσοντολόγιο» μπορούν να αποτελέσουν τις βάσεις για την αλλαγή του καθεστώτος μετατάξεων και μεταθέσεων στις κρατικές υπηρεσίες. 
Τι προβλέπεται για τις αποδοχές
Εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου και στις 52 ΔΕΚΟ
Στο σχέδιο της κυβέρνησης περιλαμβάνεται η εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολόγιου και στις 52 ΔΕΚΟ, όπου το κράτος έχει την πλειοψηφία των μετοχών και οι εργαζόμενοι αμείβονται από τον κρατικό προϋπολογισμό (δαπάνες Γενικής Κυβέρνησης). Υπολογίζεται ότι αν εφαρμοστεί το Μισθολόγιο και στις ΔΕΚΟ, οι 23.580 εργαζόμενοι των οργανισμών θα δουν τις αποδοχές τους να μειώνονται προοπτικά έως και 15% κατά μέσον όρο. Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, ο μέσος μισθός στις ΔΕΚΟ είναι διπλάσιος (99,1%) του ιδιωτικού τομέα και αυξημένος κατά 44,1% έναντι του Δημοσίου. Τον υψηλότερο μέσο μισθό (56.554 ευρώ) εμφανίζουν οι ΗΣΑΠ και τον χαμηλότερο (28.609 ευρώ) το ΤΕΟ.
Περίπου 15.000 εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ -σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών- λαμβάνουν μεικτές αποδοχές πάνω από 1.800 ευρώ μηνιαίως, χωρίς να υπολογίζονται οι υπερωρίες, η υπερεργασία και τα επιδόματα που αφορούν οδοιπορικά. Η ένταξή τους στο Ενιαίο Μισθολόγιο θα επιφέρει μειώσεις στις αποδοχές τους, αφού θα εξισωθούν με τους συναδέλφους τους στον δημόσιο τομέα. Η εισαγωγή του Ενιαίου Μισθολογίου και στις ΔΕΚΟ αναμένεται να επιφέρει εξοικονόμηση της τάξης των 150 εκατ. ευρώ.
Μέχρι την ψήφιση όμως του νέου Μισθολογίου μπαίνει μαχαίρι στις επιπλέον αμοιβές των μετατασσομένων. Μέχρι πρόσφατα οι μετατασσόμενοι από τον ΟΣΕ, για παράδειγμα, διατηρούσαν ως προσωπική διαφορά τα επιπλέον χρήματα που λάμβαναν στον μισθό τους από την προηγούμενη εργασία τους. Με νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών επιβλήθηκε σε όλους τους μετατασσόμενους να λαμβάνουν μόνο τις αποδοχές που προβλέπει η νέα θέση τους. Αρκετοί πρώην υπάλληλοι του ΟΣΕ αλλά και υπάλληλοι που μετατάχθηκαν λόγω «Καλλικράτη» πιθανόν να δουν μείωση στις αποδοχές τους, εάν στις προηγούμενες θέσεις τους είχαν υψηλότερες αμοιβές.
«ΨΑΛΙΔΙ» ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ 40.000 ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Καθιέρωση επιδόματος παραγωγικότητας
Κυβέρνηση και ΑΔΕΔΥ συμφωνούν ότι η βάση για τη δημιουργία του ενιαίου πλαισίου διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού στο Δημόσιο είναι η δημιουργία του Ενιαίου Μισθολογίου. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα και η μελέτη που θα περιγράφει την αποτύπωση των μισθών και των επιδομάτων, βάσει της οποίας θα διαμορφωθούν οι τελικές προτάσεις της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, βασική αρχή του νέου μισθολογίου θα είναι να λαμβάνουν τις ίδιες αποδοχές υπάλληλοι με τα ίδια προσόντα, θέση, χρόνια προϋπηρεσίας και τομέα ευθύνης σε όλα τα υπουργεία. Eτσι αναμένονται μειώσεις στους μισθούς 40.000 υπαλλήλων με υψηλά επιδόματα από 500 έως και 1.300 ευρώ που θα κυμαίνονται μεταξύ 20% και 40%. Αντίστοιχα οι χαμηλόμισθοι υπάλληλοι των υπόλοιπων υπουργείων που διαθέτουν τα ίδια προσόντα θα δουν τις αποδοχές τους να αυξάνονται από 10-20%. Σήμερα όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα επιθυμούσαν να εργάζονται στο υπουργείο Οικονομικών όπου οι εργαζόμενοί του απολαμβάνουν επιδόματα που μερικές φορές ξεπερνούν και τα 1.000 ευρώ.
Ετσι ένας οικονομολόγος δεν θα επιδιώξει να μετακινηθεί στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, που μπορεί να υπάρχουν κενές θέσεις, αφού οι αποδοχές είναι χαμηλότερες από το υπουργείο Οικονομικών μέχρι και 800 ευρώ. Με το νέο μισθολόγιο, θα ενσωματωθούν τα κοινά επιδόματα στον βασικό μισθό και θα διατηρηθούν το επίδομα θέσης, το οικογενειακό, το επίδομα ειδικών συνθηκών. Αναμένεται να καθιερωθεί επίδομα παραγωγικότητας το οποίο θα δίνεται εάν ο εργαζόμενος πετυχαίνει συγκεκριμένους στόχους μηνιαίως.
ΝΙΚΟΣ Β. ΤΣΙΤΣΑΣ