Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

"ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΔΩ!"

"ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΔΩ!"
·        Η μεγαλύτερη απεργιακή πορεία των τελευταίων χρόνων απαίτησε την ανατροπή της κυβέρνησης.
·        Τα πραιτωριανά ΜΑΤ χτύπησαν με τόνους χημικά τους διαδηλωτές. 
Σταδίου 1.00 μμ

Πλατεία Συντάγματος 1.45 μμ

Η
 τεράστια σημερινή απεργιακή πορεία στην Αθήνα, η μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων, χτυπήθηκε με τόνους χημικά Made in USA από τα ΜΑΤ καθώς η κοινοβουλευτική χούντα ΔΝΤ-ΕΕ-Παπανδρέου έχει αποφασίσει να καθυποτάξει με βίαια διχτατορικά μέσα τους εργαζόμενους και νεολαία που αντιστέκονται στο Μνημόνιο.
Γύρω στις 1.15 μμ, και ενώ η πλατεία Συντάγματος άρχισε να γεμίζει από τους διαδηλωτές, η Κυβέρνηση Παπανδρέου τρομαγμένη από το μέγεθος της πορείας διέταξε τα πραιτωριανά ΜΑΤ να τη χτυπήσουν ώστε να μη φτάσουν στη Βουλή οι υπόλοιπες δεκάδες χιλιάδες που ακόμη βρίσκονταν στο Μουσείο, στην αρχή της πορείας.
Για τα επόμενα τρία τέταρτα τα ΜΑΤ με χημικά και βόμβες κρότου επιτέθηκαν στους διαδηλωτές με σκοπό να τους διαλύσουν και να τους διώξουν από την πλατεία. Πρέπει να ήταν η μεγαλύτερη επιχείρηση ΜΑΤ ενάντια σε διαδηλωτές.
Νεαροί αντεπιτέθηκαν με πέτρες και διάφορα αντικείμενα αλλά και βόμβες μολότοβ.
Παρά τη λυσσαλέα επίθεση των ΜΑΤ, χιλιάδες διαδηλωτές παράμειναν στο πάνω μέρος της πλατείας και ντουντούκες καλούσαν τον κόσμο να μείνει στην πλατεία «μέχρι να φύγει η χούντα!».
Αλλά δεν υπήρχε ούτε κεντρική οργάνωση ούτε ηγεσία στους διαδηλωτές, ούτε καν μια μικροφωνική. Έτσι οι εκατοντάδες χιλιάδες – οι περισσότεροι απ’ αυτούς/ές δεν πρόλαβαν να πατήσουν την πλατεία – αποχώρησαν με την επίθεση των ΜΑΤ.

                                                                                                                            Νίκος Αξαρλής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου