Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Σε πρόταση μομφής προσανατολίζεται η ΝΔ- Την απομάκρυνση του υπουργού Οικονομικών ζητά η ΝΔ

http://www.fimes.gr/2011/02/protasi-momfis-nd-ekloges/
Στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια κυκλοφορεί η πληροφορία οτι η Νέα Δημοκρατία ετοιμάζεται να καταθέσει πρόταση μομφής στον πρωθυπουργό ή σε υπουργό. Τι απαντά το ΠΑΣΟΚ στην κορύφωση της πολιτικής κρίσης;
Προς μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση οδεύει η Νέα Δημοκρατία και δεν θεωρείται απίθανη η κατάθεση πρότασης μομφής είτε στην κυβέρνηση είτε στον υπουργό Οικονομικών. Ήδη, μέσα σε 72 ώρες, η αξιωματική αντιπολίτευση ζήτησε την απομάκρυνση δύο κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών, τόσο του Γ.Παπακωνσταντίνου όσο και του Χρήστου Παπουτσή.
Χαρακτηριστική των προθέσεων της ΝΔ κρίνεται, άλλωστε, η αρνητική απάντηση στην πρωτοβουλία για συναίνεση που ανέλαβε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου για την οικονομία. Το «όχι» της ΝΔ είχε ουσιαστικά προαναγγελθεί από τις τελευταίες δημόσιες τοποθετήσεις του ίδιου του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος κατήγγειλε για αναποτελεσματικότητα την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό.
Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσονται και τα αιτήματα για παραιτήσεις δύο υπουργών: του Χρήστου Παπουτσή (για το θέμα της ανακοίνωσης που είχε εκδώσει ο αστυνομικός διευθυντής Σερρών) και του Γ. Παπακωνσταντίνου, με αφορμή τη συνέντευξη των εκπροσώπων της τρόικας.
Η κυβέρνηση από την άλλη, προσπαθεί με διαρροές περί αιτήματος αντικατάστασης των εκπροσώπων της τρόικα από το ΔΝΤ και την ΕΕ να κοπάσει τις αντιδράσεις που ξεσήκωσαν οι δηλώσεις της περασμένης Παρασκευής για εκποίηση της δημόσιας περιουσίας. Αίτημα σαφώς επικοινωνιακό αφού τεχνικά κάτι τέτοιο είναι αδύνατο. Το πολύ πολύ οι κύριοι της τρόικας να πάρουν εντολή να μη δίνουν συνεντεύξεις και να μην κάνουν δημόσιες δηλώσεις.
Την ίδια στιγμή, μεγάλη δυσφορία υπάρχει στην κυβέρνηση και το κυβερνών κόμμα, για «τις αποφάσεις που παίρνει ο κ. Παπακωνσταντίνου εν αγνοία της κυβέρνησης». Όμως όπως όλα δείχνουν ο Γ. Παπακωνσταντίνου είχε ενημερώσει και τον πρωθυπουργό και το στενό επιτελείο του μεγάρου Μαξίμου. Ελέγχεται μόνο αν είχε ενημερώσει τους συναρμόδιους έστω υπουργούς. Όπως κι αν έχει, η κυβέρνηση τρέχει τώρα να μαζέψει την αστοχία χειρισμού. Άλλωστε, όπως σημειώνουν υψηλόβαθμα στελέχη του μεγάρου Μαξίμου «η ίδια απόφαση θα περνούσε σχετικά ανώδυνα αν η κυβέρνηση ήταν αυτή που έκανε τις ανακοινώσεις και εξηγούσε και τις ανάγκες του ελληνικού δημοσίου σήμερα και το ύψος της αναξιοποίητης δημόσιας περιουσίας.
“Θύελλα” αντιδράσεων προκάλεσαν οι αλαζονικές δηλώσεις της τρόικας, με πολλούς στην κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση να πιστεύουν πως στήνεται σκηνικό προσφυγής σε πρόωρες εκλογές.Την ίδια στιγμή, κανένας από το υπουργικό και την κυβέρνηση, πλην του κ.Παπανδρέου και του κ. Παπακωνσταντίνου, δεν γνώριζε για το σχέδιο αποκρατικοποιήσεων των 50 δισ.ευρώ.
Δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο, το γεγονός πως οι “δελφίνοι” στο ΠΑΣΟΚ έχουν αρχίσει να οργανώνονται με δείπνα και “τραπεζώματα” σε στελέχη και βουλευτές. Στην αξιωματική αντιπολίτευση πιστεύουν πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές, διατηρώντας ένα κλίμα συγκρουσιακό με την τρόικα για επικοινωνιακούς λόγους.
http://www.newsday.gr/article/27385/ten-paraitese-papakonstadinou-zeta-e-nd

Την απομάκρυνση του υπουργού Οικονομικών ζητά η ΝΔ

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, με αφορμή την χθεσινή Συνέντευξη Τύπου των εκπροσώπων των δανειστών μας, έκανε δήλωση στην οποία εκφράζει την άποψη ότι μετά τον χθεσινό κλαυσίγελο, τίθεται πλέον άμεσο θέμα απομάκρυνσης του κ. Παπακωνσταντίνου.
Ολόκληρη η δήλωση του κ. Μιχελάκη
«Είναι αργά για ψεύτικα δάκρυα από την κυβέρνηση. Η μεταμεσονύκτια θεατρική παράστασή της αποτελεί φαρσοκωμωδία.
Η χθεσινή τηλεοπτική κατάργησή της από την Τρόικα, που προσέλαβε την αξιοπρέπεια του Ελληνικού λαού, είχε ήδη συντελεστεί με το Μνημόνιο, που υπέγραψε πανηγυρίζοντας.
Η καθυστερημένη "ιερή αγανάκτησή της" δεν αποσκοπεί σε τίποτε άλλο παρά στην εξαπάτηση του Ελληνικού λαού, που αισθάνθηκε οργή για την ταπεινωτική συμπεριφορά των ξένων κυβερνητικών εταίρων.
Γιατί, ήδη η κυβέρνηση ήξερε πολύ καλά και τις προθέσεις και τις αποφάσεις της Τρόικας.
Μαζί της είχαν αποφασίσει, όπως κατ΄ επανάληψη, δημόσια έχει δηλώσει ο κ. Παπακωνσταντίνου.
Και προφανώς πήρανε χθες γραμμή από τον ίδιο τον κ. Παπανδρέου, όταν τον άκουγαν να λέει ότι "δεν θα απολέσουμε βασικά στοιχεία της εθνικής μας κυριαρχίας"!
Άλλωστε, ήταν η ίδια η κυβέρνηση που δεν είχε αντιδράσει όταν ο κ. Τόμσεν, στην προηγούμενη συνέντευξη Τύπου της Τρόικας, είχε βάλει ευθέως κατά του θεσμικού ρόλου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και των θέσεων της Νέας Δημοκρατίας.
Πως αλλιώς, λοιπόν, να εξηγήσει κάποιος την απίστευτη πρόκληση της Τρόικας η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ μας κάνει τη χάρη να μην συμπεριλάβει στη γενική εκποίηση τα αρχαία μας μνημεία
Πως αλλιώς, λοιπόν, να εξηγήσει κάποιος την απίστευτη ευκολία με την οποία θέλει να βγάλει στο σφυρί όλη τη δημόσια περιουσία.
Πως, αλλιώς, λοιπόν να εξηγήσει κάποιος τις προσβλητικές αναφορές για τις αντιδράσεις του λαού στα σκληρά μέτρα.
Θυμίζουμε ότι, όταν η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε τις προτάσεις της τον Ιούλιου του 2010, είχε επιμείνει ότι την περιουσία του Δημοσίου πρέπει να την αξιοποιήσουμε και όχι να εκποιήσουμε τα ασημικά της χώρας.
Μετά το χθεσινοβραδινό κλαυσίγελο τίθεται πλέον άμεσο θέμα απομάκρυνσης του κ. Παπακωνσταντίνου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου