Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Ελληνικό Βατερλώ στο Βερολίνο-Ξανά στο “σημείο μηδέν”-Παπανδρέου προς Μέρκελ: “Ανγκέλα σ’ ευχαριστώ για όλα όσα έχεις κάνει μέχρι τώρα!”


Ελληνικό Βατερλώ στο Βερολίνο
http://www.zoomnews.gr/?p=73582 
Η κοινή συνέντευξη Τύπου της Άνγκελα Μέρκελ και του Γιώργου Παπανδρέου έβγαλε μια δυσάρεστη είδηση που ισοδυναμεί σε αυτή τη φάση με ένα ελληνικό βατερλώ στο Βερολίνο. Ενώ η ελληνική κυβέρνηση πήγαινε να κερδίσει την επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου και τα χαμηλά επιτόκια φεύγει με τη δέσμευση της κυρίας Μέρκελ ότι η όποια λύση για την Ελλάδα θα αποτελέσει μέρος ενός συνολικού πακέτου που θα συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής. «Μιλάμε για ένα συνολικό πακέτο. Τα μέτρα βοήθειας προς την Ελλάδα είναι διάρκειας 3 ετών, ενώ στην Ιρλανδία 7 ετών. Οι συζητήσεις για τη διάρκεια του ελληνικού προγράμματος, από κοινού με άλλα μέτρα, είναι στο τραπέζι» δήλωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος , καθιστώντας σαφές ότι η επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής του ελληνικού δανείου συνδέεται άμεσα με τη λύση πακέτο για την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, και εμμέσως με το γαλλογερμανικό Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας.
Προς επίρρωσιν των λεγομένων της ο Έλληνας πρωθυπουργός αφού την ευχαρίστησε για όλα όσα έχει κάνει μέχρι σήμερα για την Ελλάδα δεσμεύτηκε ότι δεν πρόκειται να επωμιστούν άλλο βάρος οι Γερμανοί φορολογούμενοι!
Μακάρι να πει το ίδιο – με πειθώ – και για τους Έλληνες.


 http://www.zoomnews.gr/?p=73593

     Ξανά στο “σημείο μηδέν”


Το συμπέρασμα της συνάντησης Παπανδρέου-Μέρκελ στο Βερολίνο είναι ότι η ευρωπαϊκή απάντηση στην κρίση χρέους (επιμήκυνση-μείωση επιτοκίων-επαναγορά χρέους) είναι στον αέρα. Η Γερμανίδα καγκελάριος θέτει ως προϋπόθεση για τη διαμόρφωση μίας συνολικής λύσης την αποδοχή του Συμφώνου Ανταγωνιστικότητας, δηλαδή τον εκγερμανισμό της ευρωζώνης, με το Βερολίνο να καθορίζει μισθούς-συντάξεις-δημοσιονομικά κατά το δοκούν και να επιβάλει την εθνική πολιτική. Επειδή οι αντιδράσεις είναι ισχυρές, η καγκελάριος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να συμφωνηθεί τελικά μόνο η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των ελληνικών δανείων. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι την επομένη της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ οι αγορές θα εξαπολύσουν νέα επίθεση στην περιφέρεια της ευρωζώνης, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την σταθερότητα της πορτογαλικής οικονομίας και με δεδομένο ότι θα χαθεί κάθε ελπίδα για έξοδο της ελληνικής οικονομίας από το σπιράλ του θανάτου. Η κυβέρνηση Παπανδρέου αποδέχεται σιωπηρά το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας, επειδή βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Αν στις 25 Μαρτίου δεν συμφωνηθεί λύση-πακέτο με δραστικό αποτέλεσμα, τότε το “κούρεμα” θα προβάλει ως το μοναδικό ρεαλιστικό σενάριο. Βρισκόμαστε, δηλαδή, εκεί που βρισκόμασταν έναν χρόνο πριν: Χωρίς το “ζουρλομανδύα” του μνημονίου, χωρίς το ΔΝΤ στα πόδια μας και χωρίς την κοινωνική αναταραρχή που κυοφορείται.

http://www.zoomnews.gr/?p=73564

     Παπανδρέου προς Μέρκελ: “Ανγκέλα σ’ ευχαριστώ για όλα όσα έχεις κάνει μέχρι τώρα!”

Στην κοινή συνέντευξη τύπου που δίνουν αυτή την ώρα η Καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκέλα Μέρκελ και ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κυριαρχεί το “ευχαριστώ” του Παπανδρέου προς την Ανγκέλα.
“Ανγκέλα σ’ ευχαριστώ για όλα όσα έχεις κάνει μέχρι τώρα” είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός κλείνοντας την δήλωσή του. Η Μέρκελ εμφανίζεται ικανοποιημένη που η Ελλάδα εφαρμόζει ένα πρόγραμμα που θα τη φέρει στο σωστό δρόμο.
Να την ευχαριστήσουμε λοιπόν και εμείς που μπορέσαμε να την ικανοποιήσουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου