Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Ανοιχτό άδειασμα Ρέππα σε Παπακωσταντίνου για τη ''στάση πληρωμών''


http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=67227&catid=13
- Γιατί ο ΟΣΕ δεν πλήρωσε κουπόνι ομολόγου 3,2 εκατ. ευρώ σε Ιάπωνες
- Πριν από λίγο το Υπ.Μεταφορών έδειξε ως υπεύθυνο της μη πληρωμής το Υπουργείο Οικονομικών
- Στην αρχή γινόταν λόγος για αμέλεια-ανθρώπινο λάθος υπαλλήλου του ΟΣΕ


Μείζον θέμα έχει ξεσπάσει για την κυβέρνηση με απρόβλεπτες συνέπειες εξαιτίας της μη πληρωμής από τον ΟΣΕ του κουπονιού από ομόλογο καθώς το Υπουργείο Μεταφορών ΞΕΚΟΒΕΙ κάθε κουβέντα περί ανθρωπίνου λάθους.

Εαν υπάρχει ανθρώπινο λάθος θα πρέπει ΤΩΡΑ εαν δεν είναι ήδη αργά να ξεκαθαριστεί από την κυβέρνηση ποιός το έκανε αλλιώς είναι θέμα χρόνου για δημοσιεύματα και σπέκουλα από γνωστούς κύκλους και οίκους για ελληνική χρεοκοπία και στάση πληρωμών.

Το ποσό που έπρεπε να πληρωθεί, τα 3,2 εκατ.ευρώ σε Ιάπωνες δεν διανοείται κανείς πως δεν μπορεί να τα βρει το ελληνικό δημόσιο και πως είναι ικανό στη δεδομένη χρονική στιγμή θα ενταφιάσει την προσπάθεια αποκατάστασης της αξιοπιστίας για την οικονομία μας.

Όμως το Υπουργείο Μεταφορών λέει κατηγορηματικά πως οι οφειλές του ΟΣΕ όπως όλων των ΔΕΚΟ, αποπληρώνονται από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και πως από τις 7 Ιανουαρίου του 2011 η αρμόδια οικονομική διεύθυνση είχε πληροφορήσει θετικα τον ΟΣΕ για την τακτοποίηση της υποχρέωσης.
 
Συνεπώς προτού οι συνέπειες αποκτήσουν μορφή χιονοστοιβάδας και καταστούν ανεξέλεγκτες πρέπει να δοθούν οι κατάλληλες εξηγήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου