Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Πεδίο μάχης η κεντρική Πλατεία της Ερμούπολης - Πετροπόλεμος 50 μέτρα από εκεί όπου μιλούσε ο πρωθυπουργός/ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΕ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΣΥΡΟ, ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ! ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ 15ΧΡΟΝΟΥ !



http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=69722&catid=3&la=1

- Καρεκλοπόλεμος ανάμεσα στους συγκεντρωμένους και τις         δυνάμεις των ΜΑΤ  
- Οι αστυνομικοί έριξαν δακρυγόνα όταν θεώρησαν πως οι             φοιτητές πλησίασαν πολύ στο χώρο που θα μιλήσει ο πρωθυπουργός 
- Αστυνομικός μεταφέρθηκε τραυματίας στο νοσοκομείο
- Δείτε βίντεο και φωτογραφίες στο NewsIt


Αν και ο όγκος των συγκεντρωμένων φοιτητών δεν... προμήνυε αρνητική εξέλιξη τελικά υπήρξε ένταση, η οποία σταδιακά πήρε μεγάλες διαστάσεις και εξελίχθηκε σε "πόλεμο" ανάμεσα στους συγκεντρωμένους και τις αστυνομικές δυνάμεις. 

Στη στιγμή που τα επεισόδια πήραν έκταση, δηλαδή περίπου στις 14:20 το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός βρισκόταν στο Πνευματικό Κέντρο της Σύρου, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 50 μέτρων από την κεντρική πλατεία του νησιού.

Ο Πρωθυπουργός που συνοδευόταν από ευρύ κυβερνητικό κλιμάκιο βρισκόταν σε τηλεδιάσκεψη με παραρτήματα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κυκλάδων με τα παραρτήματά του σε επτά νησιά του νοτίου Αιγαίου.

Στην πλατεία της Ερμούπολης πραγματοποιούσαν διαμαρτυρία φοιτητές του τοπικού τμήματος του Πανεπιστημίου.
Κάποια στιγμή ορισμένοι από τους διαμαρτυρόμενους επιχείρησαν να σπάσουν το “φραγμό” των ΜΑΤ και να πλησιάσουν στο κτίριο όπου βρισκόταν ο Πρωθυπουργός.

Όταν οι αστυνομικοί θεώρησαν ότι οι φοιτητές πλησιάζουν πολύ στο χώρο όπου επρόκειτο να μιλήσει ο κ. Παπανδρέου, πέταξαν δακρυγόνο. Και αυτό ήταν η σπίθα που άναψε τη φωτιά και πυροδότησε τα επεισόδια.
Τα ΜΑΤ τους απώθησαν και τότε κάποιοι άρχισαν να εκτοξεύουν νεράντζια και αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών που απάντησαν με δακρυγόνα. Στη συνέχεια, όμως, τα πράγματα έγινα πιο... ροκ! Οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να παίρνουν καρέκλες από τα μαγαζιά που βρίσκονται στην πλατεία και να τις πετούν στους αστυνομικούς. Ο πετροπόλεμος δεν έλειψε, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών. 

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ένας αστυνομικός που χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Εκφράζονται πάντως αμφιβολίες για το αν οι συγκεντρωμένοι είναι μόνο φοιτητές ή αν συμμετέχουν στα επεισόδια άτομα που οργανωμένα έχουν έρθει από την Αθήνα όπως εκτίμησε στο NewsIt ο δημοσιογράφος του Syrostoday.gr, Γεράσιμος Κούντουρης. Πολλοί μάλιστα φορούσαν κουκούλες ή είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κασκόλ.



   ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΕ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΣΥΡΟ, ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ! ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ 15ΧΡΟΝΟΥ !


 http://ksipnistere.blogspot.com/2011/03/15_1481.html
 Σοβαρά επεισόδια πριν από λίγο κατά τη διάρκεια μαθητικής πορείας στη Σύρο, την οποία επισκέπτεται ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου.
Μαθητές επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να.....
πλησιάσουν τον πρωθυπουργό. Απωθήθηκαν όμως από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με συνέπεια να ακολουθήσει πανδαιμόνιο.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ό, τι κατά τη διάρκεια των συμπλοκών μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών, ένας 15χρονος μαθητής έχει τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι από κτύπημα αστυνομικού των ΜΑΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου