Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

«Βροχή» οι καταγγελίες για αυθαιρεσίες της κυβέρνησης


ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ. Το άρθρο έχει συνταχθεί την Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2010 και έχει καταχώρηθεί στην κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

ΒΙΚΥ ΣΑΜΑΡΑ

Βροχή πέφτουν στη Ρηγίλλης και στη νεοσύστατη Γραμματεία Σχέσεων Κοινωνίας-Κόμματος οι καταγγελίες πολιτών και ιδιαίτερα συμβασιούχων, για αυθαιρεσίες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Τα περισσότερα περιστατικά αφορούν απασχολούμενους με προγράμματα Stage, οι οποίοι παραμένουν στη συντριπτική τους πλειονότητα απλήρωτοι από τις εθνικές εκλογές, και συμβασιούχους στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και κυρίως στα υπουργεία Εσωτερικών, Οικονομικών, Παιδείας και Πολιτισμού. Πρόκειται για συνολικά περίπου 20.000 άτομα, τα οποία βιώνουν την απόλυτη εργασιακή ανασφάλεια, καθώς δεν ξέρουν τι θα τους ξημερώσει, ενώ την ίδια στιγμή πολλοί εξ αυτών καταγγέλλουν πως παρά τις δημόσιες δηλώσεις περί παγώματος των προσλήψεων και ειδικά των προσλήψεων με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την πρακτική της πρόσληψης συμβασιούχων, προκηρύσσοντας νέες προσλήψεις.

Καθημερινά στη Γραμματεία Σχέσεων Κοινωνίας-Κόμματος απευθύνονται περίπου 400 άτομα, τα οποία είτε θέλουν να καταγγείλουν κυβερνητικές αυθαιρεσίες είτε να συμβάλλουν με προτάσεις στη διαμόρφωση των θέσεων της Νέας Δημοκρατίας και στην πορεία του κόμματος στη νέα εποχή. Για παράδειγμα, υπομνήματα για το μεταναστευτικό κατέθεσαν στη Ρηγίλλης ουκ ολίγοι πολίτες, κυρίως επιστήμονες με σχετική κατάρτιση, που υπέβαλαν μελέτες για την ευρωπαϊκή νομοθεσία γύρω από το θέμα.

Ο γραμματέας Σχέσεων Κοινωνίας-Κόμματος Διονύσης Καραχάλιος απαντά προσωπικά σε κάθε πολίτη, εφόσον βεβαίως οι καταγγελίες του έχουν βάση, ξεκαθαρίζοντας πάντως πως η γραμματεία δεν κάνει… ρουσφέτια, καθώς αποστολή της είναι η υποστήριξη των δίκαιων αιτημάτων των πολιτών και όχι η διασφάλιση διορισμού ή η ανεύρεση εργασίας.

Η «Α» παρουσιάζει σήμερα ορισμένα χαρακτηριστικά παραδείγματα από τις αναφορές των πολιτών που φθάνουν σωρηδόν στα κεντρικά γραφεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τις οποίες η Ν.Δ. πρόκειται να φέρει και στη Βουλή, ζητώντας επίσημες απαντήσεις από αρμόδια χείλη.

Απλήρωτοι παραμένουν για παράδειγμα 5.000 απασχολούμενοι στο πρόγραμμα Stage που ξεκίνησε από τον ΟΑΕΔ το Σεπτέμβριο του 2009, παρόλο που καθημερινά εργάζονται πλήρες ωράριο και οι οποίοι απευθύνθηκαν στη Ρηγίλλης παραμονές των Χριστουγέννων, ζητώντας παρέμβαση της Ν.Δ. ώστε να λάβουν τα δεδουλευμένα.

Το γεγονός ότι ακόμη δεν έχουν πληρωθεί κατήγγειλαν μέσα στο Φεβρουάριο και οι απασχολούμενοι με προγράμματα Stage του ΟΑΕΔ στο Νομό Μεσσηνίας, οι οποίοι σημειωτέον λαμβάνουν μισθό μόλις 400 ευρώ.

Την παρέμβαση της Ρηγίλλης έχουν ζητήσει και οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Αλλοδαπών του Δήμου Αθηναίων, ώστε η υπόθεσή τους να φθάσει και στη Βουλή. Το συμβούλιο εργαζομένων του ΚΕΑ έχει καταθέσει υπόμνημα στον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, ζητώντας ίση μεταχείριση με τους συναδέλφους τους στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, οι οποίοι απασχολούνται με καθεστώς σύμβασης από το 2001.

Σε άλλες περιπτώσεις, όπως σε αυτή των στελεχών της Μονάδας Διοίκησης Έργου του Εθνικού Συστήματος Σύνδεσης της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης με την Απασχόληση (ΕΣΣΕΕΚΑ), τα παράπονα αφορούν στο γεγονός ότι από τις εκλογές μέχρι σήμερα ακόμη περιμένουν από τη νέα πολιτική ηγεσία την έγκριση για να προχωρήσει το έργο του προγράμματος δράσης που είχαν ετοιμάσει, αλλά και νέες κατευθύνσεις για να κάνουν τη δουλειά τους.

Η Γραμματεία Σχέσεων Κοινωνίας-Κόμματος δέχεται τις καταγγελίες, αλλά και τις προτάσεις πολιτών στα τηλέφωνα 210-7418221, 210-4418222, 210-7418223 και 210-7418224, στο fax 210-7418275 και στο e mail koinonia@nd.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου