Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΤΟΥ ΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΔΙΚΗ,
ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ :
ΤΗΝ ΩΜΗ, ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΙΚΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!!
-ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΑΡΕΣΤΗ ΜΕ ΣΥΝΗΓΟΡΟ(ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣΕ ΤΟ ΙΚΑ), ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ "ΠΡΟΑΣΠΙΣΕΙ" ΤΟ ΕΝΝΟΜΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ,ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΔΙΚΑΣΤΗ, ΟΤΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΤΈΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛ.ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΥΝ!!!
-ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΕΜΦΑΝΗΣ...
-Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΣΕ 1-4 ΜΗΝΕΣ.
-ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ-ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΟ , ΔΗΜ.ΠΕΡΠΑΤΑΡΗ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ STAGE ΚΑΙ ΕΠΕΣΗΜΑΝΕ ΤΑ ΕΞΗΣ:

1. Ωμή πολιτική και δικονομική παρέμβαση του Ελληνικού Δημοσίου
2. Διώξεις υπαλλήλων διότι τόλμησαν να καταθέσουν την αλήθεια όπως έχουν Συνταγματικό δικαίωμα και υποχρέωση
3. Απειλή μη εφαρμογής ακόμη και θετικών δικαστικών αποφάσεων ασφαλιστικών μέτρων- εκβιασμός με την μη καταβολή δεδουλευμένων
4. Το παραμύθι ότι ο ΟΑΕΔ ήταν εργοδότης συνεχίζεται

Και κυρίως :

Ο αγώνας είναι πρωτίστως πολιτικός – συνδικαλιστικός.
Ο νομικός αγώνας βοηθάει τον συνδικαλιστικό αλλά ταυτόχρονα αποκαλύπτει και τα όρια που θέτει η κατάφωρη παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας στην όποια προσπάθεια της Δικαιοσύνης να λειτουργήσει ανεξάρτητα.(βλ. δηλώσεις Πάγκαλου – εγκύκλιος ΟΑΕΔ – εκφοβισμός υπαλλήλων μαρτύρων).
Χρειάζεται συντονισμένος- ενωτικός και κλιμακούμενος αγώνας για τη διασφάλιση του δικαιώματος σε σταθερή και αξιοπρεπή εργασία και όχι διαιώνιση του συστήματος των ελαστικών μορφών εργασίας που δεν έχει νικητές αλλά μόνο ηττημένους εργαζόμενους-ημιανέργους με κορυφαίο παράδειγμα τους συμβασιούχους των stage.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου