Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Στην Αθήνα οι 20 απλήρωτοι της Νομαρχίας Για να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα από τους φορείς του ΟΑΕΔ

http://www.trikalinanea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=6988:---20----&catid=1:2008-09-07-19-44-53&Itemid=2

Ανοιχτό παραμένει ακόμη και σήμερα το θέμα των 20 συμβασιούχων που προσλήφθηκαν στις 4 Σεπτεμβρίου στην Νομαρχία με προγράμματα stage αλλά μέχρι στιγμής, δεν έχουν εισπράξει ούτε ένα ευρώ.
Γι' αυτό τον λόγο
έκλεισαν ραντεβού με τους αρμόδιους φορείς του ΟΑΕΔ στην Αθήνα με τους οποίους θα συζητήσουν το πρόβλημα τους, ευελπιστώντας να βρεθεί κάποια λύση καθώς, όπως υποστηρίζουν, από την μέρα που προσλήφθηκαν καλύπτουν κανονικά πάγιες και διαρκείς ανάγκες των Υπηρεσιών στις οποίες εργάζονται.

Μιλώντας χθες στους εκπροσώπους του τοπικού Τύπου μια εκ των εργαζομένων με προγράμματα stage του ΟΑΕΔ στη Νομαρχία η κ. Ειρ. Ντίνα, τόνισε: “Δουλεύουμε από τις 4 Σεπτεμβρίου καθημερινά, εξυπηρετώντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες, χωρίς να έχουμε πάρει μέχρι στιγμής ούτε ένα ευρώ και εκτός αυτού, να κινδυνεύουμε να χάσουμε και την μοριοδότηση. Το αίτημα μας το κοινοποιήσαμε σε όλους τους πολιτικούς φορείς του Νομού μας, όμως δεν υπήρξε καμία ουσιαστική παρέμβαση και γενικότερα, βρισκόμαστε σε απόγνωση. Μόνο τα μέλη του Νομαρχιακού Συμβουλίου αποφάσισαν ομόφωνα να καταβληθούν τα δεδουλευμένα μας από τον αρμόδιο φορέα (ΟΑΕΔ), γεγονός που μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε τον δίκαιο αγώνα μας”.
Απαντώντας στο ερώτημα για το ποιες θα είναι οι μελλοντικές τους κινήσεις που θα τους βοηθήσουν στην διεκδίκηση των δεδουλευμένων τους, σχολίασε: “Θα πάμε στην Αθήνα, θα συναντηθούμε με τους αρμόδιους φορείς του ΟΑΕΔ, θα τους εξηγήσουμε πως έχει η κατάσταση και θα ζητήσουμε αυτά που μας ανήκουν. Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο”.
Στο πλευρό αυτών των εργαζομένων βρίσκονται και οι εργαζόμενοι με συμβάσεις έργου στην Νομαρχία, και όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε χθες η εκπρόσωπος τους κ .Κ. Σωτηροπούλου, από κοινού θα ενώσουν τις δυνάμεις τους, γιατί μπορεί το εργασιακό μέλλον των συναδέλφων τους να είναι αβέβαιο, “αλλά τουλάχιστον, ας πάρουν τα δεδουλευμένα τους” σημείωσε ολοκληρώνοντας.
Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 16 Ιανουάριος 2010 01:48

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου