Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Δήλωση βόμβα του Πάγκαλου - Χαρακτήρισε κοπρίτες τους δημοσίους υπαλλήλους


http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=58138&catid=9

- Μετά τους "αντιπαραγωγικούς" ένστολους ήρθαν και οι "κοπρίτες" δημόσιοι υπάλληλοι
- Σκληρή επίθεση κατά των κομμάτων της Αριστεράς
- Δήλωσε ότι ο Συνασπισμός συναναστρέφεται τρομοκρατικές δυνάμεις
- Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην είναι ξανά υποψήφιος στις επόμενες εκλογές


Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ" ανεβάζει τους τόνους σε σχέση με τους ρουσφετολογικούς διορισμούς στο δημόσιο και δε διστάζει να μιλήσει για... κοπρίτες.

"Οταν στο Δημόσιο βάζεις τον κοπρίτη επειδή σε ψηφίζει η οικογένεια του και παίρνεις πολλούς σταυρούς, ε, τότε ο κοπρίτης θα μείνει κοπρίτης σε όλη του τη ζωή, δεν πρόκειται να βελτιωθεί. Ξέρει ότι δεν πρόκειται ποτέ να απολυθεί. 
Εχει αλλοιωθεί αυτή καθαυτή η έννοια της απόλυσης. Τι να πει ας πούμε "απελύθη ο έχων σύμβαση ορισμένου χρόνου"; Δεν απελύθη. Επήλθε ο ορισμένος χρόνος" αναφέρει χαρακτηστικά.

Ο κ. Πάγκαλος παράλληλα επιμένει στη θέση του ότι "μαζί τα φάγαμε τα λεφτά" συμπληρώνοντας... "αλλά μέσα στο πλαίσιο ενός φαύλου συστήματος πολιτικής με αθρόους διορισμούς στο δημόσιο".

Τέλος ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, τονίζοντας "δεν είμαι ισόβιος, ούτε αναντικατάστατος".

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εξαπέλυσε σκληρότατη επίθεση κατά των κομμάτων της Αριστεράς, λέγοντας πως "η κυρία Παπαρήγα ονειρεύεται μία Σοβιετική Ένωση (τη συγχωρεμένη). Ο δε Συνασπισμός του κυρίου Τσίπρα είναι ένα συγκρότημα το οποίο συναναστρέφεται τρομοκρατικές ομάδες και κατά καιρούς δίνει και μαθήματα με περισσή αναίδεια και αμετροέπεια".

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

'Ηθελαν να εντυπωσιάσουν με την ισχυρή έκρηξη στο Πρωτοδικείο - Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα!



http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=58029&catid=4
- Ο μηχανισμός ήταν σε μηχανάκι που είχε κλαπεί από το Γαλάτσι
- Σε άνφο παραπέμπουν τα εκρηκτικά - Μεγάλες υλικές ζημιές σε κτίρια και σε 4 ΙΧ
- Βλέπουν Πυρήνες της Φωτιάς - Εικόνες καταστροφής σε μεγάλη απόσταση
- ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ - Τι δηλώνουν στο Newsit αυτόπτες μάρτυρες

Η ισχυρή έκρηξη έγινε στις 08:22 περίπου στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών στην οδό Λουίζης Ριανκούρ στην περιοχή Πανόρμου. 
Η περιοχή θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο. Αυτοκίνητα αναποδογυρισμένα, ενώ σχεδόν όλα τα τζάμια του κτιρίου αλλά και γειτονικών καταστημάτων και σπιτιών έχουν γίνει θρύψαλα. Είναι εμφανές οτι οι τρομοκράτες ήθελαν θύματα αφού η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που έσπασαν τζάμια και σε πολυκατοικίες στην Κηφισίας!

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα στις 07:38 σε τηλεοπτικό σταθμό με περιθώριο 40 λεπτών.
Ακολούθησε άλλο ένα τηλεφώνημα στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία"  όπου ο άγνωστος είπε ότι η βόμβα είναι σε μηχανάκι, στην μπαγκαζιέρα και ο αριθμός κυκλοφορίας είναι αυτός. Κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να έχει συμβεί ξανά, δηλαδή ο άγνωστος να δώσει λεπτομέρειες για το που βρίσκεται η βόμβα. 
Μάλιστα ο άγνωστος ζήτησε να εκκενωθούν τα κτίρια δίπλα από το Πρωτοδικείο αλλά και η Γενική Κλινική στην οδό Γερουλάνου, λέγοντας πως δεν πρόκειται για φάρσα. Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν εκεί και είδαν ότι όντως υπήρχε το συγκεκριμένο μηχανάκι, εκκένωσαν αμέσως το κτίριο και τα γύρω κτίρια ενώ ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ και την πυροσβεστική να σπεύσουν άμεσα στην περιοχή.

Η έκρηξη έγινε έξω από το κτίριο σε παγιδευμένο κλεμένο μηχανάκι, στην μπαγκαζιέρα. Κάτι ανάλογο είχε γίνει και πριν από 5 χρόνια (Δεκέμβριος 2005) έξω από το υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα. Τότε την ευθύνη είχε αναλάβει ο Επαναστατικός Αγώνας. 
Οι πρώτες εκτιμήσεις της αντιτρομοκρατικής μιλούν ακόμα και για τα ασύλληπτα μέλη της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς.
Η έκρηξη ήταν πολύ ισχυρή και ακούστηκε μέχρι το Σύνταγμα. Το μηχανάκι έπιασε φωτιά και μαζί του κάηκαν και σκουπίδια και πυκνοί μαύροι καπνοί κάλυψαν τον ουρανό στην περιοχή.
Η περιοχή έχει αποκλειστεί, σε μεγάλη ακτίνα, γύρω από το σημείο που είχε τοποθετηθεί ο εκρηκτικός μηχανισμός και γίνεται έρευνα από συνεργεία της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών και την αντιτρομοκρατική υπηρεσία.
Αξιοσημείωτο είναι παντως οτι στην είσοδο του Διοικητικού Πρωτοδικείου της Αθήνας υπάρχει μόνο ένας αστυνομικός ο οποίος δεν είδε τίποτα και δεν υπάρχουν κάμερες.



http://www.zoomnews.gr/?p=67247

     Ισχυρή έκρηξη στο Πρωτοδικείο Αθηνών


Ισχυρή έκρηξη ωρολογιακού μηχανισμού σημειώθηκε σήμερα Πέμπτη, το πρωί (περί τις 08:20) στο Πρωτοδικείο Αθηνών επί της οδού Λουίζης Ριανκούρ στην περιοχή των Αμπελοκήπων.
Η βόμβα είχε τοποθετηθεί σε μπαγκαζιέρα μοτοσικλέτας -που είχε κλαπεί από την περιοχή του Γαλατσίου- και βρισκόταν σταθμευμένη έξω από το κτίριο του Πρωτοδικείου.
Η έκρηξη ακούστηκε σε μεγάλη ακτίνα, ενώ από το σημείο -που θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο- έβγαιναν μαύροι καπνοί. Εκτεταμένες ζημιές έχουν σημειωθεί στο κτίριο του δικαστηρίου και σε διπλανά κτίρια, καθώς και σε οχήματα, με ορισμένα από τα αυτά να έχουν καταστραφεί ολοσχερώς και άλλα να έχουν αναποδογυρίσει.
Περίπου 40 λεπτά πριν από την επίθεση, υπήρξαν δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στον τηλεοπτικό σταθμό Alter και την εφημερίδα Ελευθεροτυπία, με αποτέλεσμα η περιοχή να αποκλειστεί και το κτίριο των δικαστηρίων να εκκενωθεί εγκαίρως. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο άγνωστος που πραγματοποίησε τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα ανέφερε ότι η βόμβα βρίσκεται σε μοτοσικλέτα και μάλιστα έδωσε τον αριθμό κυκλοφορίας της, πράγμα που ερμηνεύεται ως ότι οι τρομοκράτες δεν ήθελαν θύματα.
Οι πρώτες εκτιμήσεις μιλούν για μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης, που προκάλεσε και πυρκαγιά, την οποία κατέσβησαν άνδρες της πυροσβεστικής.
Στο σημείο της επίθεσης βρίσκονται πυροτεχνουργοί για να συλλέξουν υπολείμματα του ωρολογιακού μηχανισμού και άνδρες της Αντιτρομοκρατικής, που ερευνούν την περιοχή και συλλέγουν μαρτυρίες.


http://www.zoomnews.gr/?p=67250

     O πολιτικός κόσμος για το τρομοκρατικό χτύπημα στο Πρωτοδικείο


Κυβέρνηση και σύσσωμη η αντιπολίτευση αντέδρασαν άμεσα στο τρομοκρατικό χτύπημα που έλαβε χώρα το πρωί στο Πρωτοδικείο Αθηνών, επί της οδού Λουίζης Ριανκούρ στους Αμπελόκηπους.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, που έσπευσε στο σημείο της έκρηξης, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «οι τρομοκρατικές επιθέσεις ούτε τη δημοκρατία πτοούν, ούτε αποδιαρθρώνουν τους δικαστικούς λειτουργούς, που κάνουν το καθήκον τους».
Ο κ. Καστανίδης πρόσθεσε: «Δεν χρειάζονται λεκτικές καταδίκες. Εμείς καλούμαστε να συνεχίσουμε το έργο μας, με τις πρακτικές που ακολουθούμε».
“Υπάρχει κενό στη δημόσια ασφάλεια”
«Η ισχυρότατη έκρηξη σε παγιδευμένη μοτοσικλέτα, έξω ακριβώς από το κτίριο του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, έρχεται να επιβεβαιώσει το μεγάλο κενό στη δημόσια ασφάλεια της χώρας μας» τονίζει χαρακτηριστικά ο τομεάρχης της ΝΔ. Ο κ. Δένδιας αναφέρει επίσης ότι η ΝΔ καταδικάζει απερίφραστα «τη νέα ενέργεια – πρόκληση απέναντι στην έννομη τάξη της χώρας» και καλεί όλες τις πολιτικές δυνάμεις να πράξουν το ίδιο.
«Το κόμμα μας, με αίσθημα ευθύνης, δεν θα μιμηθεί τις κραυγές σημερινών κυβερνητικών στελεχών που μιλούσαν για “Καμπούλ”, σε συγκριτικά μικρότερης σημασίας περιστατικά, όταν το ΠΑΣΟΚ βρισκόταν στην αξιωματική αντιπολίτευση. Αλλά είναι επιτέλους καιρός, η κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να σοβαρευθούν και σε αυτόν τον τομέα. Παρά τις πολλές ευκαιρίες που δόθηκαν στις διωκτικές αρχές, τους… πανηγυρισμούς και τις “θριαμβολογίες”, το πρόβλημα όχι μόνο παραμένει υπαρκτό, αλλά επιδεινώνεται» υποστηρίζει ο τομεάρχης της ΝΔ.
Ο κ. Δένδιας καλεί ακόμη την κυβέρνηση να αξιοποιήσει την στήριξη που παρέχει η ΝΔ για την πάταξη της τρομοκρατίας και να ενεργοποιήσει ολόκληρο το νομοθετικό οπλοστάσιο της προηγούμενης κυβέρνησης. «Το μέγιστο αγαθό της Δημόσιας Ασφάλειας, μπορεί να εξασφαλισθεί μόνο με μια νέα νοοτροπία και με μια σύγχρονη αντίληψη, την οποία η κυβέρνηση προφανώς στερείται» καταλήγει στη δήλωσή του.
“Τέτοιες ενέργειες αξιοποιούνται”
Το ΚΚΕ αναφέρει στην ανακοίνωσή του πως «τέτοιες ενέργειες δεν τρομάζουν την εξουσία των μονοπωλίων, αντίθετα αξιοποιούνται από αυτή για τον εκφοβισμό και τον αποπροσανατολισμό του λαού, για να δικαιολογούν τρομονόμους, νέους μηχανισμούς παρακολούθησης, φακελώματος και καταστολής σε βάρος του εργατικού λαϊκού κινήματος. Ο λαός έχει συσσωρευμένη πια εμπειρία και για να βγάζει τα απαραίτητα συμπεράσματα».
«Οδηγούμαστε σε μια γενικευμένη αναρχία»
Από την πλευρά του, ο ΛΑ.Ο.Σ αναφέρει πως «οδηγούμαστε ως χώρα σε μια γενικευμένη αναρχία, με καλπάζουσες τρομοκρατικές ενέργειες, εγκληματικότητα και πολιτική απαξίωση. Η κυβέρνηση δείχνει παγωμένη και πελαγωμένη. Οι αντιστάσεις της κοινωνίας και το που, τελικώς, θα γείρει είναι το ζητούμενο. Οι κομματικές «Κίρκες» της αριστεράς προσπαθούν να πλανέψουν τις βαλλόμενες και προσβαλλόμενες ευπαθείς κοινωνικές τάξεις, τροφοδοτώντας καθημερινά το φυτίλι της εξέγερσης. Το 2010 γλιτώσαμε τα χειρότερα. Για το 2011 δεν είναι σίγουρο», καταλήγει η ανακοίνωση.
«Τέτοιες ενέργειες αποτελούν άλλοθι για την κρατική καταστολή»
Ο ΣΥΝ με αφορμή τη βομβιστική ενέργεια στα Διοικητικά Δικαστήρια, υπογραμμίζει πως «πέρα από την καταδίκη μας απέναντι στην συγκεκριμένη ενέργεια, θέλουμε για άλλη μια φορά να πούμε πως ο δρόμος της τρομοκρατίας είναι ιστορικά ατελέσφορος και καταδικαστέος. Δρώντας στο όνομα των λαϊκών συμφερόντων αλλά πάντα ερήμην του λαού αποτελεί το καλύτερο άλλοθι για την κρατική καταστολή και την αυταρχικοποίηση της κοινωνίας».
«Πολύ δε περισσότερο στις μέρες μας, όπου υλοποιείται η πιο αντικοινωνική και ταξική πολιτική των τελευταίων δεκαετιών και επιβάλλεται η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αντίσταση του κόσμου της εργασίας, τέτοιου είδους ενέργειες εξυπηρετούν το ακριβώς αντίθετο από αυτό που υποτίθεται ότι επιδιώκουν. Σε κάθε περίπτωση η δημοκρατική θωράκιση της κοινωνίας προϋποθέτει την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών και όχι τη συρρίκνωση τους», αναφέρει ο ΣΥΝ.
«Το μόνο που επιτυγχάνουν είναι ο αποπροσανατολισμός»
Η Δημοκρατική Αριστερά τονίζει στην ανακοίνωσή της πως «καταδικάζει και εκφράζει τον αποτροπιασμό της για το τρομοκρατικό χτύπημα στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Οι ιδεολογικές επιφάσεις εκείνων που επιλέγουν να τρομοκρατούν το μόνο που επιτυγχάνουν είναι ο αποπροσανατολισμός της κοινωνίας και η προσβολή της δημοκρατικής λειτουργίας της χώρας. Η κοινωνία πρέπει να δείξει το πιο αυστηρό πρόσωπό της απέναντι σε τέτοιου είδους ενέργειες. Κανείς δεν μπορεί να κλείνει άλλο τα μάτια».

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

"Μαύρη" έκθεση του ΔΝΤ για τους Έλληνες - Μας ζητάνε άλλα 12 δισ μέτρα έως το 2014 - Δείτε αναλυτικά τα μέτρα


http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=57472&catid=13

- Τα νέα μέτρα που ζητά θα συμφωνηθούν και επίσημα τον Μάρτιο για την 4η δόση
- Νέο μαχαίρι στους μισθούς των δημοσίων και κατάργηση φορέων - Αύξηση ωραρίου εργασίας στο δημόσιο
- Ζητά μέχρι και απολύσεις από τις ΔΕΚΟ αλλά και επιπλέον αύξηση των τιμολογίων
- Φωτιά στις τιμές καθώς ζητούν να βγουν πολλά προϊόντα που υπάγονται στον χαμηλό ΦΠΑ


Έκθεση φωτιά δημοσιεύει το ΔΝΤ με αφορμή την εκταμίευση της τρίτης δόσης του δανείο για την Ελλάδα, μία έκθεση που διαψεύδει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τα λεγόμενα του έλληνα πρωθυπουργού, που μιλάει πως το 2013 θα απαλλαγούμε από το Μνημόνιο. 

Σύμφωνα με αυτή την έκθεση, το ΔΝΤ μιλάει ξεκάθαρα για νέα σκληρότερα μέτρα που θα κληθεί να λάβει η ελληνική κυβέρνηση την τριετία 2012 έως το 2014, προκειμένου να εξοικονομήσει 12 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή το 5% του ΑΕΠ. 

Τα μέτρα αυτά δεν είναι μακρυά, καθώς αναμένεται να συμφωνηθούν και επίσημα κατά την τρίτη αξιολόγησης του προγράμματος σταθερότητας, τον ερχόμενο Μάρτιο, ενώ πέρα από τα μέτρα αυτά, αφήνει ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο για επιπλέον μέτρα εάν υπάρξουν αποκλίσεις στις μεταρρυθμίσεις που ήδη έχουν συμφωνηθεί και δρομολογηθεί για το 2011. 

Στην έκθεση το ΔΝΤ κάνει σαφές τα νέα μέτρα που αναμένεται να τινάξουν στον άερα τις ζωές των ελλήνων πολιτών. 

Αρχικά, ζητά κατάργηση των φορέων στο δημόσιο τομέα που δεν έχουν αντικείμενο εργασίας, συγχώνευση δημόσιων φορέων με παρόμοιες λειτουργίες και συγκέντρωση αρμοδιοτήτων σε ένα μόνο υπουργείο. Μάλιστα, μιλούν για απλοποίηση του τρόπου λειτουργίας του δημοσίου τομέα, χωρίς να διευκρινίζεται τι μπορεί να σημαίνει αυτό στην πράξη. 

Παράλληλα, το ΔΝΤ ζητά πάγωμα εκ νέου των προσλήψεων στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, αύξηση των ωρών εργασίας από τις 7 που είναι τώρα στις 8 ώρες και εναρμόνιση με όλα όσα ισχύουν και στον ιδιωτικό τομέα. Στόχος τους είναι η επιπλέον μείωση του μισθολογικού κόστους του δημοσίου, κάτι που θεωρητικά μπορεί να σημαίνει και απολύσεις εάν όλα αυτά τα μέτρα δεν ευοδωθούν. 

Ζητούν στην έκθεση επίσης μείωση των επιδομάτων ως αναλογία του βασικού μισθού και με βάση την παραγωγικότητα του υπαλλήλου και θέλουν επίσης να επιβληθεί πλαφόν τόσο στις αυξήσεις στους μισθούς όσο και στις προαγωγές. 

Αναφορικά με τις ΔΕΚΟ προτείνει νέα αύξηση των τιμολογίων, που σημαίνει ότι θα πάρουν φωτιά τα τιμολόγια για ηλεκτρικό ρεύμα για άλλη μία φορά. Επίσης ζητούν μείωση των επιδοτήσεων στους συγκοινωνιακούς φορείς από το κράτος, πάγωμα των προσλήψεων, αλλά και συρρίκνωση του προσωπικού, που μπορεί να σημαίνει και απολύσεις εάν όχι μετατάξεις. Τέλος, βάζουν μαχαίρι στις λειτουργικές δαπάνες των ΔΕΚΟ με στόχο τη μείωση του μισθολογικού κόστους. 

Στα μέτρα που ζητάει εκ νέου το ΔΝΤ για την τριετία 2012-2014 έρχεται να προστεθούν και αλλαγές στον ΦΠΑ, που θα βάλει φωτιά στους ήδη επιβαρυμένους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Σύμφωνα με την έκθεση αναφέρουν μείωση των προϊόντων που αυτή τη στιγμή υπάγονται στον χαμηλό συντελεστή του ΦΠΑ, κάτι που θα επιφέρει αλυσιδωτές ανατιμήσεις σε χιλιάδες προϊόντα και υπηρεσίες. Μάλιστα, ζητούν να καταργηθεί η γεωγραφική διαφοροποίηση στη φορολογία, που ισχύει τώρα για τις περιπτώσεις της νησιωτικής χώρας. 

Μεταξύ άλλων, αναμένεται να ζητήσει μεταρρυθμίσεις στη φορολογία των επιχειρήσεων, ώστε να διευρυνθεί η φορολογική βάση, μείωση των συντελεστών αποσβέσεων, εξάλειψη των εξαιρέσεων από την υποχρέωση καταβολής φόρου και εξορθολογισμό της φορολογίας κεφαλαίου. 

Το ΔΝΤ θέλει να βάλει μαχαίρι και στις κοινωνικές παροχές, ζητώντας τη μείωση των επιδομάτων που λαμβάνουν τα νοικοκυριά πάνω από το όριο της φτώχειας. Εάν κάποιος σκεφτεί ότι το όριο της φτώχειας είναι 6.897 ευρώ ανά άτομο και 14.484 ευρώ για ένα ζευγάρι με ανήλικα παιδιά, τοτε καταλαβαίνει ότι όποιος έχει εισόδημα πάνω από τα συγκεκριμένα ποσά θα καταλάβει στην τσέπη του το κόψιμο αυτών των κοινωνικών επιδομάτων. Τέλος, το ΔΝΤ προτείνει μείωση των αμυντικών δαπανών έως το 2014 τουλάχιστον.

Στο μεταξύ, τo πρώτο 15ήμερο του Ιανουαρίου, το ΔΝΤ αναμένεται να ανακοινώσει την ήδη ληφθείσα - ανεπισήμως - απόφαση για επιμήκυνση του ελληνικού δανεισμού. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ξαναγραφτούν τα 14 συμβόλαια που έχει υπογράψει η Ελλάδα με τις χώρες- μέλη του ευρώ αλλά και με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Σε άλλες χώρες θα πρέπει αυτή η εξέλιξη να περάσει μέσα από τα κοινοβούλια και σε κάποιες άλλες είναι αρκετές υπουργικές αποφάσεις. Στόχος είναι στην επόμενη σύνοδο των υπουργών Οικονομίας, της ζώνης του ευρώ, να υιοθετηθεί η απόφαση.

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Έπεσε από τον εξώστη της βουλής την ώρα που μιλούσε ο πρωθυπουργός – Δείτε το βίντεο


http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=57104&catid=7
- “Στερήσατε το ψωμί από τα παιδιά μου” φώναξε ο άνδρας και έπεσε από τον εξώστη του κοινοβουλίου
- Εκείνη την ώρα μιλούσε ο πρωθυπουργός
- Ήταν τεχνικός της κρατικής τηλεόρασης της χώρας
- ΠΡΟΣΟΧΗ: Το βίντεο σοκάρει!

.
Όλα αυτά έγιναν σήμερα το πρωί στο ρουμανικό κοινοβούλιο. Οι περικοπές που κάνει και η ρουμανική κυβέρνηση στο δημόσιο φαίνεται πως οδηγούν τους πολίτες σε ακραία φαινόμενα αφού πλέον δεν ξέρουν τι να κάνουν. Καθημερινά βρίσκονται σε απόγνωση. Έτσι και ο άνδρας αυτός, που είναι τεχνικός στην κρατική τηλεόραση της Ρουμανίας, δηλαδή δημόσιος υπάλληλος, δεν άντεξε άλλο να βλέπει τον μισθό του να μειώνετε.Την ώρα εκείνη στο βήμα της βουλής ήταν ο πρωθυπουργός Εμίλ Μποκ, όπου γινόταν συζήτηση για την πρόταση μομφής που κατέθεσε η αντιπολίτευση για το νομοσχέδιο που ορίζει τους μισθούς στο δημόσιο τομέα.
Την ώρα εκείνη στο βήμα της βουλής ήταν ο πρωθυπουργός Εμίλ Μποκ, όπου γινόταν συζήτηση για την πρόταση μομφής που κατέθεσε η αντιπολίτευση για το νομοσχέδιο που ορίζει τους μισθούς στο δημόσιο τομέα.
Ο άνδρας, που μπήκε μέσα στην βουλή αφού είναι τεχνικός και θα κάλυπτε την συζήτηση, ανέβηκε στον εξώστη. Σκαρφάλωσε στο πεζούλι ενώ φορούσε ένα μπλουζάκι που έγραφε "Μας πυροβολήσατε, σκοτώσατε το μέλλον των παιδιών μας, μας πουλήσατε".
Αμέσως πέφτει στο κενό και πέφτοντας φωνάζει: “Στερήσατε το ψωμί από τα παιδιά μου.”

Ο πρωθυπουργός της χώρας τα έχασε για μια στιγμή. Αμέσως κατέβηκε από το βήμα και έτρεξε να δει τι συνέβη. Άνδρες και γυναίκες του κοινοβουλίου έδιναν τις πρώτες βοήθειες στον άνδρα, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά.
Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Βουκουρεστίου, ενώ στη διάρκεια της μεταφοράς του, από το σημείο όπου "προσγειώθηκε" μέχρι το ασθενοφόρο, φώναζε "Ελευθερία", μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων "Agerpres".
Πριν από μερικές εβδομάδες η κυβέρνηση της Ρουμανίας είχε ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει σε αυξήσεις στον δημόσιο τομέα αφού όμως τους τελευταίους μήνες είχε περικόψει τους μισθούς κατά 25%φτάνοντας τους στα.... 160 ευρώ το μήνα!
Μάλιστα σύμφωνα με στοιχεία της ρουμανικής στατιστικής υπηρεσίας το 60,6% του ρουμανικού πληθυσμού δεν μπορεί ούτε για ένα μήνα να «επιβιώσει» με τις αποταμιεύσεις που διαθέτει σε περίπτωση που χάσει τη δουλειά του.

Υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός



http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=226229&cid=4
Με ψήφους 156 υπέρ και 142 κατά υπερψηφίστηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης ο «μνημονιακός» προϋπολογισμός του 2011, μετά από πέντε ημέρες συζητήσεων στη Βουλή.

Υπέρ του προϋπολογισμού ψήφισαν οι 156 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και.....
κατά 142 βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Η Νέα Δημοκρατία, υπερψήφισε μονάχα τις δαπάνες της Προεδρίας της Δημοκρατίας, με εξαίρεση, ωστόσο, τον βουλευτή της, Πάνο Καμμένο, ο οποίος καταψήφισε το σύνολο του προϋπολογισμού.

«Όχι σε όλα» δήλωσαν επίσης, τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, καθώς επίσης και οι ανεξάρτητοι βουλευτές, που έχουν αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ (Δημαράς, Σακοράφα, Οικονόμου και Παπαχρήστος) και οι ανεξάρτητοι βουλευτές που ανήκουν στην Δημοκρατική Συμμαχία και την Δημοκρατική Αριστερά.

Από την συνεδρίαση απουσίασαν οι βουλευτές της ΝΔ, Κ. Χατζηδάκης και Τ. Ιατρίδου, οι οποίοι γνωστοποίησαν την τοποθέτησή τους με επιστολές, που δεν αναγνωρίζονται ως έγκυρες ψήφοι.

Υψηλοί τόνοι στις συζητήσεις για τον «μνημονιακό» προϋπολογισμό

Αυτές οι πέντε ημέρες χαρακτηρίστηκαν από τα βέλη των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος κατά των προβλέψεων του προϋπολογισμού, με κορυφαία την κριτική της Βάσως Παπανδρέου, η οποία τον χαρακτήρισε αναξιόπιστο, μολονότι ανακοίνωσε ότι τελικά θα τον υπερψηφίσει.

Η γραμμή των περισσότερων υπουργών, πάντως, ήταν ότι πρόκειται για προϋπολογισμό «ανάγκης» που πρέπει να τηρηθεί βάσει του μνημονίου. Χαρακτηριστική ήταν η φράση της υπουργού Παιδείας, Άννας Διαμαντοπούλου, ότι το μνημόνιο είναι «δεκανίκι», το οποίο, αν το αφήσουμε, οι συνέπειες θα είναι προφανείς.

Τι υποστήριξαν οι πολιτικοί αρχηγοί

Σίγουρος ότι η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, στην ομιλία με την οποία ολοκληρώθηκε η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2011, προσθέτοντας ότι το 2012 «θα μπούμε σε τροχιά ανάκαμψης.

Ο κ. Παπανδρέου επιτέθηκε στη Ν.Δ. κατηγορώντας την ότι κρύβει αλήθειες και κρύβεται πίσω από τις ευθύνες της υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα μπήκε δύο φορές υπό επιτήρηση επί των ημερών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επαναλαμβάνοντας ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. «εγκατέλειψε άρον άρον το καράβι».

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι ο πάλεψε και παλεύει για την πατρίδα χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος ενώ κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά για διγλωσσία.

Εμφανίστηκε, τέλος, σίγουρος ότι η Ελλάδα θα διαψεύσει τις «Κασσάνδρες» και δεν θα κάνει τη χάρη στους οίκους αξιολόγησης.

«Όχι» στη συναίνεση ξεκαθάρισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς. «Συνένοχοι στον δρόμο της χρεοκοπίας που έχετε επιβάλει δεν πρόκειται να γίνουμε» ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του κ. Σαμαρά.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκίνησε την ομιλία του κάνοντας λόγο για τον πρώτο προϋπολογισμό της Ελλάδας υπό καθεστώς περιορισμένης κυριαρχίας.

«Το πρώτο, λοιπόν, που θέλω να σας πω, από αυτό εδώ το βήμα, είναι ότι την κυριαρχία της χώρας μας θα την υπερασπιστούμε. Και την αξιοπρέπειά της θα την αποκαταστήσουμε. Όπως και τον αυτοσεβασμό της» συνέχισε ο κ. Σαμαράς.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση τόσο ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί την κρίση, όπως φαίνεται από τον «καθρέφτη» της, που είναι ο προϋπολογισμός, όσο και ότι ζει μέσα στο ψέμα.

Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε, επίσης, ότι κανείς, ούτε και οι αγορές, δεν πιστεύουν τον πρωθυπουργό, που υποστηρίζει ότι το 2013 θα βγούμε στις αγορές και θα αφήσουμε την κρίση πίσω μας, γι’ αυτό και τα spreads βρίσκονται σε υψηλότερα επίπεδα από αυτά πριν από την είσοδο του μηχανισμού στήριξης. 
Επέμεινε, επίσης, ότι η πολιτική του μνημονίου δεν ξεπερνά το πρόβλημα και ότι η συνταγή της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να φέρει την ελπίδα και την προοπτική.

Αναφερόμενος, τέλος, στο θέμα της απελευθέρωσης των κλειστών επαγγελμάτων, κάλεσε τον πρωθυπουργό να δει ο ίδιος προσωπικά τους εκπροσώπους των επαγγελματιών.

Η Ελλάδα είναι σε πορεία χρεοκοπίας υποστήριξε από την πλευρά της η γ.γ.του Κ.Κ.Ε., Αλέκα Παπαρήγα, υποστηρίζοντας ότι είναι αναπόφευκτη η επιλογή της αναδιαπραγμάτευσης του χρέους.
Γι’ αυτό και κάλεσε τους πολίτες να είναι σε ετοιμότητα για «πόλεμο», λέγοντας: «η πάλη πρέπει να γίνει έξω από το Κοινοβούλιο».

Κατηγόρησε, επίσης, τα δύο κόμματα εξουσίας για τις διαχρονικές πολιτικές που ακολούθησαν δημιουργώντας την οικονομική κρίση, εκτιμώντας ότι τώρα βρήκαν την ευκαιρία να σμπαραλιάσουν τα πάντα. Πρόβλεψε, όμως, ότι «δεν θα γίνει αυτό, διότι το εργατικό κίνημα θα αντιδράσει».

Κατά την κα Παπαρήγα, η καλύτερη λύση είναι «να πεις δεν πληρώνω το χρέος».

Για κατάληξη μιας λανθασμένης πορείας έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Καρατζαφέρης, επιρρίπτοντας ευθύνες και στα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, από το 1974 έχουν αλλάξει 23 υπουργοί Οικονομικών, την ώρα που, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι η 28η πιο ισχυρή οικονομία, «δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς δανεικά».

Κατά τον κ. Καρατζαφέρη, η λύση για την Ελλάδα είναι μία: «πρέπει να βρει τον τρόπο να μεταθέσει το χρέος της μια δεκαετία».

Υπογράμμισε, επίσης, την ανάγκη συναίνεσης απορρίπτοντας τις εκτιμήσεις ότι τα κόμματα δεν μπορούν να βρουν κοινή γραμμή. «Εδώ τα βρήκε ο Μπουτάρης με τον Άνθιμο» είπε χαρακτηριστικά.
Απευθυνόμενος, τέλος, στον πρωθυπουργό την ώρα που αναφερόταν στο σκάνδαλο με τα «μαύρα ταμεία» της Siemens, αναρωτήθηκε: «θα μπει κανείς φυλακή;».

Δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε ότι εκβιάζει τους βουλευτές της, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλέξης Τσίπρας.

Όπως ανέφερε, η πολιτική του κυβερνώντος κόμματος οδηγεί στον κοινωνικό εκτροχιασμό, με ένα μείγμα ύφεσης, ανεργίας και λουκέτων στην αγορά.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε πως η κυβέρνηση με την πολιτική της, μέσω του μνημονίου, οδηγεί την κοινωνία στη φτώχεια και την εξαθλίωση. 

Παράλληλα, έστρεψε τα βέλη του και κατά της Ν.Δ., υποστηρίζοντας πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήδη κάνει βήματα προς την κατεύθυνση της συναίνεσης: «Και ψήφισε τη μισή ταμπακέρα του μνημονίου και σας προσφέρει συναίνεση σε συνταγματική αναθεώρηση, ώστε να ενσωματωθεί στο Σύνταγμα το μνημόνιο και η λογική του».

Σημείωσε, όμως, πως η κυβέρνηση δεν μπορεί με τίποτα να διασφαλίσει τη συναίνεση της κοινωνίας και κατηγόρησε τον αρμόδιο υπουργό, Χρήστο Παπουτσή, πως υιοθετεί το δόγμα: «τσακίστε τις διαδηλώσεις», «πνίξτε στα καρκινογόνα χημικά και δακρυγόνα όλο τον κόσμο, δείξτε μηδενική ανοχή στους πολίτες που αντιστέκονται». 

Οι θέσεις των κορυφαίων υπουργών

Σίγουρος ότι η κυβέρνηση με συγκεκριμένο σχέδιο και συντονισμό μέσα στους επόμενους 12 μήνες θα διαψεύσει την προφητεία των καταστροφολόγων, ότι θα χρειαζόμασταν 10 χρόνια για την έξοδο από την κρίση, εμφανίστηκε από το βήμα της ολομέλειας της Βουλής ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Παράλληλα, έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στον νέο επενδυτικό νόμο αλλά και στο θέμα της μείωσης των τιμών, για τις οποίες το υπουργείο βρίσκεται, όπως τόνισε «σε μια πρωτοφανή διαβούλευση», εκτιμώντας ότι το κέρδος για μια τετραμελή οικογένεια θα είναι της τάξεως των 50 ευρώ ανά μήνα.
Τη φράση «σύγκρουση μέχρις εσχάτων» χρησιμοποίησε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, για να δώσει το στίγμα της κυβερνητικής πολιτικής για την επόμενη τριετία.

Η κυβέρνηση τόνισε ο κ. Ραγκούσης έχει αποφασίσει να είναι η πρώτη που θα θυσιάσει το μέλλον της, για να μη θυσιάσει το συμφέρον του ελληνικού λαού.

Έθεσε, μάλιστα, το «πραγματικό δίλημμα»: Θα πάρουμε το βάρος στις πλάτες μας εμείς ή θα το φορτώσουμε στα παιδιά μας, γνωρίζοντας ότι θα καταρρεύσουν; Και έδωσε την απάντηση: «Στο ερώτημα εμείς ή τα παιδιά μας, είπαμε εμείς». 

Το «όχι» του Ευάγγελου Παπαχρήστου

Την απόφασή του να καταψηφίσει τον προϋπολογισμό του 2011 ανακοίνωσε στο τέλος της ομιλίας του στην ολομέλεια της Βουλής ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Πρέβεζας, Ευάγγελος Παπαχρήστος.

Ο κ. Παπαχρήστος ζήτησε από την κυβέρνηση να επαναδιαπραγματευθεί τους όρους του μνημονίου και ξεκαθάρισε ότι θα στηρίζει όλες τις θετικές αποφάσεις της, όχι, όμως, λογιστικές αποφάσεις που οδηγούν σε αδιέξοδο.

zougla.gr

Διαγνωστικές εξετάσεις στα απογευματινά νοσοκομεία


http://ksipnistere.blogspot.com/2010/12/blog-post_5921.html
Φθηνότερες και καλύτερες υπηρεσίες υγείας εξασφαλίζουν οι ασφαλισμένοι των Ταμείων μετά την υπογραφή των συμβάσεων των Ασφαλιστικών Ταμείων με τις μονάδες Υγείας στα πλαίσια του Ενιαίου Οργανισμού Παροχών Υγείας.
Οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να απευθύνονται στα ολοήμερα νοσοκομεία που ανήκουν στο ΕΣΥ και πέραν του τακτικού ωραρίου για διαγνωστικές ή θεραπευτικές πράξεις και επεμβάσεις, ενώ οι δαπάνες θα αναλαμβάνονται από τα Ταμεία. Οι δαπάνες θα καθοριστούν μέσω του κρατικού τιμολογίου το οποίο θα είναι ενιαίο για όλα τα Ταμεία. 

    Οι αλλαγές αυτές ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν σήμερα στο υπουργείο Εργασίας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης ο Υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης, η Γενική Γραμματέας Κοινωνιών Ασφαλίσεων Αθηνά Δρέττα και ο Διοικητής του ΟΠΑΔ Κυριάκος Σουλιώτης. Με το νέο σύστημα, οι πολίτες αποκτούν πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας, χωρίς να απαιτείται να πληρώνουν και να υποβάλλονται στη συνέχεια στις διαδικασίες της έγκρισης της δαπάνης και της επιστροφής των χρημάτων από τα Ταμεία ή να απευθύνονται στις ακριβότερες υπηρεσίες του ιδιωτικού τομέα. 

    Ακόμη, τα κρατικά νοσοκομεία αξιοποιούν τις δυνατότητές του τους και ενισχύουν τους πόρους τους προς όφελος των υποδομών τους. Η συνεργασία των υπουργείων Εργασίας και Υγείας, είναι αυτονόητη αλλά στο παρελθόν δεν υπήρχε είπε ο Αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης, σημειώνοντας ότι οι αλλαγές αυτές είναι το αποτέλεσμα της κοινής προσπάθειας των δυο υπουργείων για την εξοικονόμηση ποσών που δαπανήθηκαν κατά τα προηγούμενα χρόνια αλλά όχι για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των πολιτών 

    Στόχος των αλλαγών αυτών, συνέχισε ο κ. Κουτρουμάνης, είναι η ενίσχυση του ρόλου των ταμείων, ώστε να μπορούν να διαπραγματευτούν αποτελεσματικά και τιμές συμφέρουσες για τα Ταμεία την αγορά υπηρεσιών υγείας, επιτυγχάνοντας μείωση της δαπάνης, και αναβάθμιση των υπηρεσιών για τους πολίτες. Θέλουμε να πετύχουμε την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγείας σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας και ο ασφαλισμένος να μπορεί να έχει πρόσβαση στο γιατρό ή στην υπηρεσία της επιλογής του, κατέληξε ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας.
ΑΠΕ

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Ο Πάγκαλος έστειλε δώρο το εσώρουχό του στους «Ράδιο Αρβύλα»!














ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ http://www.youtube.com/watch?v=hk3OAaWSVNU&feature=player_embedded

http://news-piper.blogspot.com/
Απίστευτο περιστατικό συνέβη την Τρίτη το βράδυ στην εκπομπή «Ράδιο - Αρβύλα» με πρωταγωνιστές τον Θεόδωρο Πάγκαλο και το… εσώρουχο του!

Εκεί που παρακολουθούσαμε τα κλασικά αστειάκια των «Ράδιο Αρβύλα» μας ενημερώνουν ότι έχουν στα χέρια τους επιστολή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, με την οποία διέψευδε προηγούμενο αστειάκι της εκπομπής, που έλεγε ότι το εσώρουχο του ήταν το μεγαλύτερο του κόσμου!

Ο κ. Πάγκαλος κάθισε και έγραψε μόνος του την επιστολή χωρίς να μπλέξει το γραφείο Τύπου της Προεδρίας με αρκετή δόση χιούμορ ομολογουμένως, ενώ στο δέμα που έστειλε στην εκπομπήσυμπεριέλαβε και το εσώρουχο (γνωστής μάρκας) με τις πραγματικές διαστάσεις!

Η επιστολή έγραφε:

«Αξιότιμοι κύριοι, αγαπητοί φίλοι, στήριξα την πολιτική μου διαδρομή στην απαράβατη αρχή, ότι πρέπει να λέω πάντα ή τέλος πάντων όσο συχνότερα γίνεται την αλήθεια και να μην περιαυτολογώ. Έτσι κατά καιρούς έχω απογοητεύσει πολλούς από τους συμπολίτες και τους συναδέλφους σας. Είδα το διαφημιστικό σας με το εσώρουχό μου που υποτίθεται ότι περιήλθε εις χείρας σας. Δυστυχώς έχετε πέσει θύματα παραπληροφόρησης. Ίσως φταίω κι εγώ αν έχω δημιουργήσει την εντύπωση ότι αυτά που διαθέτω θέλουν τόση μεγάλη έκταση υφάσματος για να καλυφθούν. Η αλήθεια είναι κατά πολύ υποδεέστερη. Για του λόγου τους αληθές, σας επισυνάπτω το πραγματικό μέγεθος. Μετά από τρεις γάμους και πέντε παιδιά και στην ηλικία που είμαι δεν νομίζω ότι θα σας δώσω τίποτα καλύτερο στο μέλλον. Εσείς όμως είστε σε καλό δρόμο και αρκετά νέοι ακόμα. Σας εύχομαι με την ευκαιρία του νέου έτους καλές επιτυχίες. Πάντα φίλος της εκπομπής, Θ. Πάγκαλος».

«Του ανθρώπου αυτού, του έχουμε σούρει, του έχουμε πει και θα πούμε κι άλλα γιατί εμείς αυτό κάνουμε εδώ. Αν μπορούμε να πούμε σίγουρα ένα πράγμα γι αυτόν τον άνθρωπο -και δεν περιμέναμε την επιστολή για να το επιβεβαιώσουμε- είναι ότι αναμφισβήτητα έχει χιούμορ. Και το χιούμορ είναι ένδειξη και ευφυΐας και ανθρωπιάς. Και μακάρι να είχαμε πολιτικούς με τα λάθη τους, αλλά και με τέτοια αίσθηση χιούμορ», είπε ο Α. Κανάκης, ο οποίος όμως παρά τα καλά του λόγια, προκάλεσε το κοινό να αποφασίσει ποιο είναι το πραγματικό εσώρουχο του αντιπροέδρου.


Foreign Policy: Οι δέκα χειρότερες προβλέψεις του 2010 και ανάμεσά τους μία του ΓΑΠ


http://www.zoomnews.gr/?p=66589 
Το περιοδικό FOREIGN POLICY στην ιστοσελίδα του έχει αναρτήσει ρεπορτάζ, με τίτλο “The 10 worst predictions for 2010″, όπου παραθέτει τις, κατά τη γνώμη του, δέκα χειρότερες προβλέψεις για το 2010, μεταξύ των οποίων, στο νούμερο έξι, βρίσκεται δήλωση του Πρωθυπουργού της Ελλάδας κ. Παπανδρέου, στις 21 Φεβρουαρίου 2010: «Μα δεν πρόκειται να είναι διάσωση. Δεν γνωρίζουμε τις λεπτομέρειες, αφού πρόκειται για κάτι το καινούργιο, όσον αφορά στο ποιο θα είναι το οικονομικό εργαλείο, όμως, θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε από μια εγγύηση έως στο πώς να βρούμε άλλους τρόπους για να δανειστούμε. Επαναλαμβάνω όμως πως δεν πρόκειται για ελεημοσύνη».
Μόλις δύο μήνες μετά από αυτή τη δήλωση, αναφέρει το ρεπορτάζ, ο κ. Παπανδρέου ζήτησε επίσημα τη βοήθεια της ΕΕ και του ΔΝΤ, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για πιεστική εθνική ανάγκη. Το αίτημα εγκρίθηκε, καθώς πολλοί αναλυτές ανησυχούσαν ότι το ελληνικό πρόβλημα θα μπορούσε να διαχυθεί και σε άλλες ευρωπαϊκές οικονομίες, συμπληρώνει το άρθρο. Παρόμοια δήλωση είχε κάνει και ο Ιρλανδός Πρωθυπουργός, προτού τελικά δεχτεί την οικονομική βοήθεια. Το ρεπορτάζ κλείνει σημειώνοντας ότι παρόμοια δήλωση του Ισπανού Πρωθυπουργού θα πρέπει να δημιουργεί ανησυχίες.

Ρομπόπουλος: “Στο επόμενο κατεπείγον νομοσχέδιο, παίρνω το καπελάκι μου και φεύγω”!


http://www.zoomnews.gr/?p=66582
Το να έρχονται νομοσχέδια με τη μορφή του κατεπείγοντος και να… ψηφίζονται από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στο πιτς φιτιλι, έχει εκνευρίσει αρκετούς εξ αυτών. Σήμερα, μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM, ο Θωμάς Ρομπόπουλος, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που είπε χθες ότι ψηφίζει τον προϋπολογισμό γιατί “δίνει μία τελευταία ευκαιρία στην κυβέρνηση”, προειδοποίησε ότι δε θα ξαναψηφίσει νομοσχέδιο με τη μορφή του κατεπείγοντος. «Δεν μπορείς να έρχεσαι να μου δίνεις ένα προϋπολογισμό και να μου πεις, αυτός είναι ψήφισε τον, ή να έρθουν τα νομοσχέδια με την μέθοδο του κατεπειγόντως να ψηφιστούν χωρίς να συζητηθούν, θέλει συζήτηση, θέλει διεξοδική συζήτηση…» είπε ο κ. Ρομπόπουλος και πρόσθεσε: «Αυτό λοιπόν είπα τελευταία φορά, δεν θα ξαναεπαναληφθεί τουλάχιστον από εμένα» τόνισε, ενώ πρόσθεσε για το τι σημαίνει η προειδοποίηση: «Δηλαδή παίρνω το καπελάκι μου και φεύγω, απλά».
Ο κ. Ρομπόπουλος δήλωσε πάντως ότι στην περίπτωση αυτή δεν θα ανεξαρτητοποιηθεί, αλλά ότι θα επιστρέψει στις επιχειρήσεις του.

Μπαίνει τώρα το μαχαίρι και στους μισθούς των υπαλλήλων στις εισηγμένες ΔΕΚΟ


http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=56955&catid=13
- Ήρθε η σειρά χιλιάδων υπαλλήλων σε ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο,ΟΛΠ και ΟΛΘ
- Το ζήτησε με επιστολή του ο Γ.Παπακωσταντίνου προς τις διοικήσεις των εισηγμένων επιχειρήσεων
- Ο υπουργός ζητάει και νέες περικοπές σε δημόσιες επιχειρήσεις που είχαν μειώσει ήδη το μισθολόγιο τους
Την προσαρμογή των μισθών των υπαλλήλων και των εισηγμένων στο χρηματιστήριο δημοσίων επιχειρήσεων όπως οι ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, ΟΠΑΠ, κ.λπ., αλλά και των συνδεδεμένων με αυτές επιχειρήσεων, στις οποίες το Δημόσιο έχει ένα σημαντικό ποσοστό συμμετοχής, στο πλαίσιο της γενικότερης περικοπής του μισθολογικού κόστους στις ΔΕΚΟ, ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, με επιστολή του προς τις διοικήσεις των εισηγμένων αυτών επιχειρήσεων.
 
Την κίνηση αυτή, είχε προαναγγείλει ο υπουργός από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση του πρόσφατου πολυνομοσχεδίου, λέγοντας ότι πρέπει να υπάρξουν και από τις εισηγμένες δημόσιες επιχειρήσεις πρωτοβουλίες προσαρμογής του συνολικού κόστους μισθοδοσίας, στο βαθμό που το κόστος αυτό δεν ταιριάζει με τη σημερινή δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και τη συνεπή συμπεριφορά του Δημοσίου ως μετόχου.
 
Στις επιστολές αυτές τονίζονται, οι αντίστοιχες πρωτοβουλίες που έλαβε πρόσφατα η κυβέρνηση για τον περιορισμό της σπατάλης, αλλά και για την εναρμόνιση των μισθών στις ΔΕΚΟ με αυτούς της υπόλοιπης οικονομίας, λαμβάνοντας υπόψη την κρίσιμη δημοσιονομική συγκυρία και την ανάγκη να συμβάλλουν όλοι στην ανάταξη της ελληνικής οικονομίας.
 
Όμως ο κ. Παπακωνσταντίνου ζήτησε και από δημόσιες επιχειρήσεις, στις οποίες είχαν ήδη εφαρμοσθεί μισθολογικές περικοπές, να προβούν αντίστοιχα σε πρωτοβουλίες που θα εξορθολογούν περαιτέρω τη χρήση πόρων, λειτουργικών εξόδων και μισθοδοσίας, συνεκτιμώντας, ωστόσο, τη μείωση των αποδοχών που είχε ήδη εφαρμοστεί.
 
Σημειώνεται, ότι η μείωση του μισθολογικού κόστους στις εισηγμένες δημόσιες επιχειρήσεις θα δρομολογηθεί με την άσκηση των δικαιωμάτων του Δημοσίου, ως μετόχου, στις γενικές συνελεύσεις όλων των εταιρειών που εξαιρέθηκαν από τον πρόσφατο νόμο περί ΔΕΚΟ, προκειμένου οποιαδήποτε πρόταση για μισθούς να συμβαδίζει με τις πρόσφατες αποφάσεις της κυβέρνησης.

"Πατέντα" του Δημοσίου για να μην πληρώνει τόκους


Του Νεκτάριου Β. Νώτη
Η γνωστή πρακτική του Δημοσίου – να αποδίδει για την καθυστερημένη καταβολή οφειλών του προς ιδιώτες χαμηλότερο τόκο από το επιτόκιο υπερημερίας, που ζητά για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς αυτό – είναι γνωστή. Απαίτηση τόκου 10% από όποιον του χρωστάει, καταβολή τόκου 6% σε όποιον χρωστάει !

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, πριν από ενάμιση χρόνο, που έκρινε αντισυνταγματική τη συγκεκριμένη πρακτική, μας είχε καθησυχάσει ότι το Δημόσιο θα άρχιζε να πληρώνει πολλαπλάσιους τόκους για όλες αυτές τις εκκρεμείς δίκες, που αφορούν σε αναδρομικά επιδομάτων, σε αποζημιώσεις, και σε ό,τι έχει να κάνει με διαφορές μεταξύ δημοσίου και πολιτών για πάσης φύσεως αποδοχές ή πληρωμές. Το γεγονός, μάλιστα, ότι επρόκειτο για τελεσίδικη απόφαση της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας ερμηνεύθηκε από νομικούς ότι θα είχε ως επακόλουθο την άμεση ενσωμάτωσή της στην ελληνική νομοθεσία. Τι έγινε τελικά;

Το Δημόσιο νομοθέτησε, δημιουργώντας όμως ταυτόχρονα ένα πολύ ωραίο παραθυράκι, ώστε να καταβάλει… επιλεκτικά το σωστό επιτόκιο. Δείτε γιατί:

Σύμφωνα με έμπειρους νομικούς, η μέχρι σήμερα πρακτική δείχνει ότι ο σωστός τόκος αποδίδεται μόνο αν η δικαστική απόφαση αναφέρει ρητά πως το ποσό, που κατεβλήθη αχρεώστητα, πρέπει να επιστραφεί με βάση το επιτόκιο υπερημερίας των ιδιωτικών διαφορών!

Μάλιστα, πολλές φορές οι αποφάσεις λένε “νόμιμος τόκος” και σταματούν εκεί. Αν ο δικηγόρος δεν έχει προβλέψει να το αναφέρει αναλυτικά και ο δικαστής δεν το επαναλάβει στην ανάγνωση της απόφασης, τότε το Δημόσιο καταβάλει πάλι για παράδειγμα το επιτόκιο εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας (που προβλέπεται για τις φορολογικές οφειλές).

Και δεν είναι μόνο αυτό. Ο τελευταίος φορολογικός νόμος, 3842/2010, έκανε πιο δύσκολη την επιστροφή του τόκου. Στο άρθρο 68 αναφέρεται ότι «σε περίπτωση δικαστικής επιδίκασης τόκων, με επιτόκιο διαφορετικό εκείνου των εντόκων γραμματίων του δημοσίου τρίμηνης διάρκειας, η επιστροφή των τόκων στο δικαιούχο γίνεται με την έκδοση χρηματικού εντάλματος από τις αρμόδιες υπηρεσίες δημοσιονομικού ελέγχου». Τι έχει γίνει μέχρι σήμερα; Η αρμόδια ΔΟΥ συγκροτεί φάκελο, τον οποίο αποστέλλει στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου και στο δικαιούχο, με αποτέλεσμα να καθυστερούν ιδιαίτερα αυτές οι διαδικασίες και χωρίς επιπλέον να είναι απόλυτα σαφές το πλαίσιο υπολογισμού του τόκου. Δεν λείπουν, μάλιστα, και οι περιπτώσεις, που οι εφοριακοί δηλώνουν ότι δεν γνωρίζουν τη νομοθεσία !

“Εάν έχει δικαστική απόφαση, που του επιδικάζει το ορθό επιτόκιο, ο φορολογούμενος θα πρέπει να απευθυνθεί στην αρμόδια ΔΟΥ και αυτή να καταρτίσει φάκελο προς αποστολή στις αρμόδιες υπηρεσίες για να εκταμιεύσουν τα χρήματα. Οι διατάξεις είναι ακόμα καινούριες, οπότε δεν γνωρίζουμε ούτε την πολυπλοκότητα, ούτε τα χρονικά όρια εφαρμογής τους”, τονίζει στο Capitaltax ο νομικός – ειδικός επί φορολογικών θεμάτων – Γιώργος Πιτσιλής.

Τι πρέπει να κάνει, όμως, ένας φορολογούμενος, όταν το Δημόσιο του χρωστάει χρήματα, αλλά δεν τον πληρώνει;

Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να προχωρήσει στην υποβολή αίτησης στην εφορία ή στην αντίστοιχη υπηρεσία για την επιστροφή του ποσού. Εφόσον η αίτηση δεν απαντηθεί εντός ορισμένου χρόνου – περί τις 60 ημέρες – τότε μπορεί να προσφύγει στα αρμόδια δικαστήρια. Προσοχή! Οι τόκοι υπερημερίας αρχίζουν να τρέχουν από την ημερομηνία της άσκησης προσφυγής και όχι από την ημερομηνία της αχρεώστητης καταβολής !

Ποιο είναι, όμως, το χρονικό διάστημα, μέσα στο οποίο το Δημόσιο πρέπει να αποπληρώνει τις υποχρεώσεις του;

Σύμφωνα με κοινοτική οδηγία,

- Οι πληρωμές του Δημοσίου σε επιχειρήσεις θα πρέπει να γίνονται μέσα σε 30 ή σε ειδικές περιπτώσεις 60 ημέρες.
- Οι πληρωμές μεταξύ επιχειρήσεων θα πρέπει να ολοκληρώνονται σε 60 ημέρες εκτός εάν σε συμβόλαιο αναφέρεται κάτι άλλο που δεν είναι άδικο.
- Οι επιχειρήσεις θα δικαιούνται να ζητήσουν επιτόκιο και πληρωμή 40 ευρώ για το κόστος ανάκτησης κεφαλαίου.
- Όταν το Δημόσιο καθυστερεί πάνω από ένα μήνα να πληρώσει τους προμηθευτές του για εμπορικές συναλλαγές, θα πληρώνει επιτόκιο που θα είναι τουλάχιστον 8% πάνω από το βασικό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

nectarios.notis@capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Από μηχανοδηγός... υπάλληλος γραφείου


Του Δημήτρη Δελεβέγκου

Όταν το περασμένο Σάββατο ο πρωθυπουργός -κατά την ομιλία του για τον προϋπολογισμό του 2011- έκανε λόγο για «δια βίου εκπαίδευση για όλους», σίγουρα οι 2.700 προς μετάταξη εργαζόμενοι του Οργανισμού Σιδηρόδρομων (ΠΟΣ) δεν προσδοκούσαν ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με το συγκεκριμένο... ζήτημα. Η αιτία; Μία μεγάλη μερίδα εργαζομένων του ΟΣΕ θα κληθεί πολύ σύντομα να αποκτήσει καινούργιες δεξιότητες στο πλαίσιο της μεταφοράς της σε οργανισμό του δημοσίου, γεγονός που αν μη τι άλλο θα προκαλέσει σημαντικές «παρενέργειες» στην -ήδη προβληματική- λειτουργία του δημόσιου τομέα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, οι φορείς που θα «υποδεχτούν» τους εργαζόμενους του ΟΣΕ είναι 250, από τους οποίους τουλάχιστον 100 είναι είτε νοσοκομεία είτε σχετίζονται με τον χώρο της υγείας, όπως το ΨΝΑ Δρομοκαϊτείου, το Σισμανόγλειο, κέντρα υγείας και θεραπευτήρια χρόνιων παθήσεων ανά την Ελλάδα. Οι υπόλοιπες προς πλήρωση θέσεις ανήκουν σε Δήμους, δημοτικές επιχειρήσεις και οργανισμούς εποπτευόμενους από το δημόσιο.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ θα πρέπει να εγγραφούν σε... ταχύρυθμα προγράμματα εκπαίδευσης και απόκτησης νέων δεξιοτήτων, αφού η μετάταξη συνεπάγεται ουσιαστικά αλλαγή εργασιακού αντικειμένου.

«Πολλοί από τους εργαζομένους στους σιδηροδρόμους, όπως για παράδειγμα οι μηχανοδηγοί, διαθέτουν ανύπαρκτες γνώσεις χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή. Πώς λοιπόν θα γίνει επιτυχώς η μεταφορά τους σε θέσεις γραφείου δημόσιων οργανισμών;» αναφέρει στο Capital.gr ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΣ, Νίκος Κιουτσούκης.

Φωτογραφικές μετατάξεις
Σύμφωνα με το νόμο 3891/2010 περί αναδιάρθρωσης του ΟΣΕ, το διοικητικό συμβούλιο των συνδεόμενων ή θυγατρικών της ΔΕΚΟ εταιρειών ανακοινώνει στο τακτικό προσωπικό της τον κατάλογο των ανά νομό κενών οργανικών θέσεων και υπηρεσιακών αναγκών. Μέσα σε τρεις ημέρες από την λήψη του καταλόγου, οι ενδιαφερόμενοι εργαζόμενοι υποβάλλουν αίτηση μεταφοράς στην οποία προσδιορίζεται ο νομός και τρεις θέσεις προτίμησης.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Κιουτσούκη η διαδικασία αυτή δεν τηρείται, καθώς σύμφωνα με διοικητικό έγγραφο, συγκεκριμένος αριθμός υπαλλήλων με συγκεκριμένα καθήκοντα στον Προαστιακό μεταφέρεται στο ΙΚΑ. «Πρόκειται για φωτογραφική διαδικασία που δεν έχει εθελοντικό χαρακτήρα, όπως προβλέπει το σχετικό νομοσχέδιο» σημειώνει.

Οι μετατάξεις όμως, του ΟΣΕ και προσεχώς των αστικών συγκοινωνιών έχουν μετατραπεί (και) σε αντικείμενο ρουσφετιού. Τις τελευταίες ημέρες οι αίθουσες αναμονής των πολιτικών γραφείων έχουν κορεστεί και τα τηλεφωνικά κέντρα έχουν σπάσει, καθώς σωρεία ψηφοφόρων και μη ζητούν να μεταταγούν σε θέσεις της προτίμησής τους…Και αυτό επειδή οι φορείς πουανταποκρίθηκαν στην εγκύκλιο του υπουργείουΕσωτερικών δήλωσαν 10.700 θέσεις, γεγονός που σημαίνει ότι τα περιθώρια «ευελιξίας» ή «επιλογής» είναι πολύ μεγάλα.

Που θα πάνε οι 2.700 του ΟΣΕ
1η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΙ
ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ
ΑΟΝΑ ΄Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ΄ (ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟ OΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΣ)
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΕΔΡΑ ΠΕΙΡΑΙΑΣ)
ΑΣΠΑΙΤΕ
Γ.Ν Ε. ΘΡΙΑΣΙΟ
Γ.Ν. ΓΡΕΒΕΝΩΝ
Γ.Ν. ΔΡΑΜΑΣ
Γ.Ν. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ "ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ"
Γ.Ν. ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ
Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Γ.Ν.Α. "Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ"
Γ.Ν.Α. "Η ΕΛΠΙΣ"
Γ.Ν.Α. ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ
Γ.Ν.Α."ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ-ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ"ΕΕΣ
Γ.Ν.Θ. ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ
Γ.Ν.Θ. ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ
Γ.Ν.Θ."Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ"
Γ.Ν.Θ.΄΄Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ΄΄
Γ.Ν.Ν.Θ.Α "Η ΣΩΤΗΡΙΑ"
Γ.Ν.Π."ΤΖΑΝΕΙΟ"
Γ.ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ
Γ.ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΓΑΚ
ΓΑΚ ΑΡΧΕΙΑ
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ/ΥΠΥΜΕΔΙ
ΓΕΝ.ΝΟΣ.ΔΥΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ "Η ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ"
ΓΕΝΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ - Κ.Υ ΚΑΡΥΣΤΟΥ
Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ (ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ)
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΔΕΣΣΑΣ
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ "Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ"
Γενικό Νοσοκομείο Θήβας
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ "ΜΑΜΑΤΣΕΙ"
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ "ΑΓ.ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ"
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ "Π. & Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ"
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΓΕΝΙΚΟ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ
ΓΝ - ΚΥ ΚΥΜΗΣ
ΓΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΤ
ΓΝ ΛΑΜΙΑΣ
ΓΝΑ "ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ"
ΓΝΑ "Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ"
Δ/ΣΗ 1ΗΣ ΥΠΕ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΝΑΡΡΩΤΗΡΙΟ ΠΕΝΤΕΛΗΣ
ΔΕΥΑ Β. ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ (ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ-ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ) 
ΔΗΜ.ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΖΑΓΟΡΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΠΥΔΝΑΣ - ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΣΚΙΛΛΟΥΝΤΟΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΚΤΟΡΙΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΑΝΟΙΞΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΒΟΥΛΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΤΕΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΡΥΝΕΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΙΑΛΙΩΤΙΔΟΣ
ΔΗΜΟΣ Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΠΑΚΙΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΕΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΚΙΣ
ΔΗΜΟΣ ΛΑΜΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΞΥΝΙΑΔ
ΔΗΜΟΣ ΞΥΝΙΑΔΟΣ
ΔΗΜΟΣ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΣΠΕΤΣΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΤΥΜΦΑΛΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΣΩΣΤΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΤΟΛΟΦΩΝΟΣ
ΔΗΜΟΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥΠΟΛΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΦΕΝΕΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΨΑΡΩΝ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΗΛΕΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ Β.ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΙΟΥ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ 3ΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΩΝ
ΕΙΔΙΚΟ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ "ΜΕΤΑΞΑ"
ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΣΟΥΦΛΙΟΥ
ΕΚΑΒ
ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΩΝ
ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ
ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ "Ο ΑΡΙΣΤΕΥΣ"
ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΠΑΙΔΩΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Τρικάλων
ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
ΙΚΑ
ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΟΙΝ.ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ & ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΒΙΒΙΟΘΗΚΗ
ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΒΟΥΛΑΣ (ΚΑΑΠΒ)
ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝ. ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ (ΚΑΦΚΑ) ΝΙΓΡΙΤΑΣ
ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ
ΚΕΝΤΡΟ ΒΡΕΦΩΝ "Η ΜΗΤΕΡΑ"
ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ&ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΥΦΛΩΝ
ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΟΙΝ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ & ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ Ν.ΕΥΒΟΙΑΣ
ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΟΙΝ.ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ & ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ (Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α.μεΑ ΠΕΛΛΑΣ)
ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΑΡΡΕΝΩΝ ΛΑΜΙΑΣ
Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Αρρένων Φλώρινας
ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΟΧΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ
ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΜΕΑ ΑΜΦΙΣΣΑΣ
ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΥΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΤΟΜΩΝ (Κε.Σ.Α.Α.)
ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΓΑΛΑΤΑ (αρμοδιότητας Γ.Ν.Π.ΤΖΑΝΕΙΟ)
ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΙΓΙΝΑΣ (αρμοδιότητας Γ.Ν.Π.ΤΖΑΝΕΙΟ)
ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ
ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΦΡΑΓΚΙΣΤΑΣ
Κέντρο Υγείας Ερυθρών
ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΟΡΩΠΙΚΟΥ
ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου
ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΧΑΛΑΣΤΡΑΣ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΙΜΩΛΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΞΕΝΩΝΑΣ ΚΑΡΕΑ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Ν. Α. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Ν.Α. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΝΑ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΝΑ ΙΚΑΡΙΑΣ
ΝΑ ΣΑΜΟΥ
ΝΑΥΤΙΚΟ ΑΠΟΜΑΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ
ΝΟΜ/ΚΗ ΑΥΤ/ΣΗ ΑΧΑΙΑΣ
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΘΗΝΩΝ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΡΑΜΑΣ-ΚΑΒΑΛΑΣ-ΞΑΝΘΗΣ / Ν.Δ. ΚΑΒΑΛΑΣ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΕΙΑΣ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κορινθίας
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΑΜΟΥ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΔΡΑΜΑΣ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΈΒΡΟΥ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΡΟΔΟΠΗΣ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ "Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΦΡΟΔΙΣΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΡΜΑΤΙΚΩΝ ΝΟΣΩΝ ΑΘΗΝΑΣ "ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΥΓΓΡΟΣ"
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ
ΟΑΕΔ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
ΟΙΚΟΣ ΕΥΓΗΡΙΑΣ & ΘΧΠ ΚΙΛΚΙΣ
ΟΙΚΟΣ ΝΑΥΤΟΥ
ΟΠΑΔ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ο.Α.Ε.Ε.
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ
Π.Γ.Ν.ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ
Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ
Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ - ΚΥ ΣΟΧΟΥ
Π.Γ.Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ
ΠΑΙΔΟΠΟΛΗ"ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ"
Παιδοψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΛΕΣΧΗ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ "ΑΤΤΙΚΟΝ"
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΧΕΠΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦ. ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ / ΤΜΗΜΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ &ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ Ν. ΔΡΑΜΑΣ
ΠΕΡΙΦ. ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ / ΤΜΗΜΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ &ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ
ΠΕΡΙΦ. ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ / ΤΜΗΜΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ &ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Δ/νση Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Αθηνών
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Δ/νση Αστικής Κατάστασης
Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Δ/νση Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Αν. Αττικής
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Δ/νση Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Δυτ. Αττικής& Πειραιά
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤ.ΕΛΛΑΔΟΣ/Δ/νση Αστικής Κατάστασης Αλλοδαπών & Μετανάστευσης
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤ.ΕΛΛΑΔΟΣ/Τμήμα Αστικής Κατάστασης Αλλοδαπών & Μετανάστευσης
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ / ΤΑΚΑΜ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ / ΤΑΚΑΜ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ / ΤΑΚΑΜ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ/ ΤΑΚΑΜ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ / ΔΑΚΑΜ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ / ΤΑΚΑΜ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ / ΤΑΚΑΜ Ν. ΚΙΛΚΙΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ / ΤΑΚΑΜ Ν. ΠΕΛΛΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ / ΤΑΚΑΜ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ / ΤΑΚΑΜ Ν. ΣΕΡΡΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ / ΤΑΚΑΜ Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ/ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ &ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ/ΤΜΗΜΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ&ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ/ΤΜΗΜΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ&ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ
ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟΣ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ ΓΝΑ
Τ.Ε.Α.Δ.Υ.
ΤΑΜΕΙΟ ΠΡΟΝΟΪΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ (ΤΑ.Π.Ι.Τ)
ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ
ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΤΣΤΑΣΗΣ & ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ & ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ Ν. ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ (ΤΑΥΤΕΚΩ)
ΥΠ. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
ΥΠ.ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
ΥΠ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΥΠ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ/ΠΕΡΙΦ.ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Α ΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΥΠΕΘΑ/ΓΕΑ
ΥΠΕΘΑ/ΓΕΝ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ & Θρησκευματων
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ (ΠΕΡΙΦ. ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ)
Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού
Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού - Ταμείο Διαχείρισης Πιστώσεων για την Εκτέλεση Αρχαιολογικών Έργων (Τ.Δ.Π.Ε.Α.Ε.)
ΨΝΑ ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ
ΨΥΧ/ΚΟ Ν. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΤΡΑΣ ΟΛΥΜΠΟΥ

Πηγή:www.capital.gr

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ: Καταγγέλουν τον προϋπολογισμό... και τον ψηφίζουν


http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=56794&catid=9

- Στα πρόθυρα έκρηξης η Κοινονβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ
- Βουλευτές στρέφονται ακόμα και κατά του πρωθυπουργού, αλλά δεν ρίχνουν την κυβέρνηση
- Καστανίδης και Διαμαντοπούλου τα "έβαλαν" με τον Παπακωνσταντίνου στο υπουργικό
- Επικίνδυνη αστάθεια εν όψει της απόφασης για νέα μέτρα που έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση στην τρόικα

Καζάνι που βράζει θυμίζει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, με τους βουλευτές που κατακεραυνώνουν την κυβέρνηση να αυξάνονται διαρκώς, αλλά στην ουσία να μην καταψηφίζουν ούτε τα νομοσχέδια, αλλά φυσικά και να δηλώνουν ότι θα υπερψηφίσουν τον προϋπολογισμό. 

''Λάβροι'' στην ομιλία τους στη Βουλή για τον προυπολογισμό οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Βάσω Παπανδρέου και Θωμάς Ρομπόπουλος όμως ''λαυράκι'' δεν βγήκε αφού δηλώνουν ότι θα τον ψηφίσουν.

Η Βάσω Παπανδρέου ευθέως και χωρίς περιστροφές χαρακτήρισε ως αναξιόπιστο τον προυπολογισμό διότι όπως είπε έχει σημαντικά προβλήματα στη στόχευση και στις δυνατότητες εκτέλεσης του. Η ίδια ζητάει σκληρότερη διαπραγμάτευση με την τρόικα ενώ δεν θεωρεί πως η επιμήκυνση στην αποπληρωμή του δανείου θα λύσει κανένα πρόβλημα, την ώρα που αυτό το θέμα αποτελεί κεντρική κυβερνητική επιδίωξη.
 
Ο έτερος αντάρτης στα λόγια, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Θ.Ρομπόπουλος θα αναγκαστεί να πορευτεί συγκρουόμενος με τον εσωτερικό του κόσμο αφού κατά δήλωσή του : ''συνειδησιακά δεν θα μπορούσα να δεχτώ τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, όμως ας δώσουμε μια τελευταία ευκαιρία στην κυβέρνηση και να υπερψηφίσουμε''.Ο ίδιος, προφανώς με λαβωμένο εγωισμό από την απόορριψη, κατήγγειλε επίσης ότι '' έχω ζητήσει ραντεβού με τον πρωθυπουργό ακόμη δε μου έχει απαντήσει''.

Το ίδιο δήλωσε αργότερα και στο Mega όπου τόνισε πως ακόμα περιμένει να δει τον πρωθυπουργό και προειδοποίησε πως ο προϋπολογισμός και η θετική του ψήφος είναι η τελευταία ευκαιρία που δίνει στην κυβέρνηση. Μάλιστα, χαρακτηριστικά, δήλωσε πως "έχει χαθεί η μπάλα".

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός βουλευτής, Δημήτρης Κρεμαστινός μιλώντας στη Βουλή δήλωσε πως εάν συνεχιστεί η κοινωνική αναταραχή και τον επόμενο χρόνο η λύση είναι η οικουμενική κυβέρνηση.
 
Μετά από αυτές τις κορώνες δυσκολεύτηκε να πλειοδοτήσει σε αντιπολιτευτικά λόγια ο βουλευτής Ν.Δ Δ. Αβραμόπουλος που εξέφρασε τη σιγουριά του ότι :'' σύντομα θα χρειαστείτε να αναθεωρήσετε τον προϋπολογισμό για εισπρακτικά μέτρα.Με αυτόν τον προϋπολογισμό κόψατε κάθε ελπίδα συναίνεσης''.
 
Ο μόνος που αφήνει μία ''χαραμάδα'' στο ενδεχόμενο να καταψηφίσει τον προϋπολογισμό είναι ο προσφάτως διαγραφείς από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠαΣοΚ, βουλευτής Πρέβεζας Ε.Παπαχρήστος.

Πυρά κατά του Παπακωνσταντίνου στο υπουργικό Συμβούλιο
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού Συμβουλίου, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης που έχει επωμιστεί το βάρος της απελευθέρωσης του επαγγέλματος των δικηγόρων, δήλωσε πως δεν είναι δυνατόν να ενημερώνονται για τις προθέσεις της κυβέρνησης μέσω από τις εφημερίδες και ζήτησε περισσότερη και καλύτερη ενημέρωση.

Για πρόβλημα διαλόγου έκανε λόγο και η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου η οποία τόνισε πως έρχονται νομοσχέδια τα οποία ο υπουργός ΟΙκονομικών λόγω φόρτου εργασίας δεν μπορεί να συζητήσει με τους κοινωνικούς φορείς, εκείνοι αντιδρούν και το "μπαλάκι περνάει" στους υπόλοιπους υπουργούς.
 
 

Στα όριά τους οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Η συζήτηση επί του προϋπολογισμού εξελίσσεται σε… ομαδική ψυχοθεραπεία για τους καταπιεσμένους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που σηκώνουν τόσο καιρό στους ώμους τους το πολιτικό βάρος υπερψήφισης των σκληρών και μεσαιωνικών κυβερνητικών νομοσχεδίων. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που πλέον κάνουν λόγο και ανοιχτά για “τελευταία ευκαιρία στην κυβέρνηση”, αναφερόμενοι στην υπερψήφιση του προϋπολογισμού. Και πλέον στο Μέγαρο Μαξίμου προβληματίζονται σοβαρά για το κατά πόσον η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος μπορεί να αντέξει νέα σκληρά μέτρα, αν τα ζητήσει η τρόικα…

Πρόσληψη στο ΙΚΑ των επιτυχόντων στην ΑΤΕ


http://www.zoomnews.gr/?p=66327 
Την πρόσληψη των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ για διορισμό στην Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος, ανακοίνωσε η διοίκηση του ΙΚΑ.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην οποία θα αναγράφεται η σειρά επιτυχίας και η βαθμολογία στον διαγωνισμό, ο κωδικός θέσης και ο κλάδος ή η ειδικότητά τους, το αργότερο ως την 16η Ιανουαρίου 2011.
Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στη Διοίκηση ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, μέσω πρωτοκόλλου διοίκησης ή με συστημένη επιστολή εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας.

Μόνο στο Newsit: Μετατάξεις από τον ΟΣΕ με ρουσφέτια!


http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=56784&catid=3

Αυτό καταγγέλλει ο γραμματέας της ομοσπονδίας σιδηροδρομικών. Ορισμένοι από τους συναδέλφους του καταφεύγουν σε βουλευτές της κυβέρνησης ώστε να μεταταγούν σε υπηρεσία της αρεσκείας τους.

"Για να μετριάσουν την πίκρα του ψηφοφόρου που φεύγει από τον ΟΣΕ, και να διατηρήσουν την πελατειακή σχέση φροντίζουν να πάρουν τις καλές μετατάξεις. Γι αυτό γεμίζουν τα βουλευτικά γραφεία".
 Αυτά είναι τα λόγια του κ. Κιουτσούκη  γ.γ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών o οποίος "καρφώνει" με αυτό τον τρόπο βουλευτές της κυβέρνησης ώστοσο "καρφώνει" και τους συναδέλφους του που τρέχουν στα βουλευτικά γραφεία για να "βολευτούν".

Από τον ΟΣΕ έχει προγραμματιστεί να αποχωρήσουν και να μεταταγούν 2.700 υπάλληλοι όλων των ειδικοτήτων και να καλύψουν ορισμένες από τις 10.700 κενές θέσεις που υπάρχουν σε φορείς του δημοσίου. 

Όπως καταγγέλλει ο κ. Κιουτσούκης την ώρα που διώχνουν τον κόσμο απο τον ΟΣΕ με βάση τον επιχειρησιακό σχεδιασμό των εταιριών του Ελληνικού σιδηρόδρομου προγραμματίζονται να γίνουν 700 προσλήψεις.

Σύμφωνα με τον γραμματέα της ΠΟΣ οι εργαζομενοι στον ΟΣΕ δεν περίσσευαν όμως τώρα θα περικοπούν τα δρομολόγια προς Φλώρινα, Κοζάνη, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ενώ δεν θα υπάρχει σιδηρόδρομος ούτε για την Πελοπόννησο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΟΣΕ: Πόσοι και σε ποιες υπηρεσίες μετατάσσονται - Ξεκινούν από σήμερα οι μετατάξεις